Reyes se po roce a půl od drtivé prohry s Procházkou konečně vrátí do klece. Komu se postaví?

Reyes se po roce a půl od drtivé prohry s Procházkou konečně vrátí do klece. Komu se postaví? Dominick Reyes vs. Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Má za sebou 3 prohry v řadě, čelil ale jen těm nejlepším z nejlepších. Naposledy loni schytal devastující loket z otočky od Jiřího Procházky. Souboj s ním v něm ale prý znovu zažehl lásku ke krvavému sportu a teď se konečně vrátí do klece.

Dominick Reyes teď neprožívá zrovna nejlepší kariérní období. Ještě donedávna neznal porážku a v podstatě jako první vyzrál i na legendárního Jona Jonese. Jenže bodoví rozhodčí to tehdy viděli jinak a titul mu o vlásek unikl. Šampion ale následně odstoupil, a tak "Dominátor" dostal šanci pobít se o uvolněný trůn s Janem Blachowiczem. Do zápasu šel jako obrovský favorit, Polák ho ale nepustil do třetího kola.

Následoval střet s Procházkou, v němž Dominick opět natahoval ruku po vítězství. „Jiří má šílené srdce. V našem zápase jsem ho vypnul, ale on se bez problémů vrátil zpátky. Vypadá to, že jeho vůle je silnější než jeho tělo," vzpomíná na tvrdou bitvu s českým samurajem, která pro něj skončila brutálním KO a několika zlomeninami v obličeji. Přesto nelituje, ba naopak. „Když jsem s ním bojoval, tak to bylo jako osvícení, bylo to úžasné. Mohl jsem v tom zápase ze sebe dostat všechnu frustraci, všechnu bolest a všechno to, co jsem v sobě měl po zápase s Jonesem. Vím, že jsem ho vyhrál, ale musel jsem opravdu bojovat a dostat to všechno ven. Byl to dobrý pocit a nemůžu se dočkat, až budu bojovat znovu. Neříkám, že budu opět bojovat tak šíleně, ale takhle prostě zápasím, takže uvidíme. Souboj s Jiřím ve mě opět zažehl lásku pro tenhle sport." 

S návratem si ale dal na čas, zápasová pauza se nakonec protáhne na rok a půl. Do oktagonu znovu vstoupí až letos 12. listopadu na UFC 281 ve slavné Madison Square Garden. Soupeřem mu bude Ryan Spann, dvanáctý muž polotěžké divize, rozhodně "hratelný" protivník, který v posledních 4 zápasech střídal výhry s prohrami, naposledy uškrtil Iona Cutelabu. Pokud chce Reyes ještě pomýšlet na titul, měl by ho porazit, záležet ale bude na tom, zda se v hlavě dokázal přenést přes poslední hořké prohry a znovu nabít potřebné sebevědomí.

V hlavním zápase UFC 281 pak uvidíme souboj o titul střední váhy mezi Israelem Adesanyou a Alexem Pereirou. Potvrzený je také zápas populární Angličanky Molly McCann a objevit by se měl s velkou pravděpodobností také její nejlepší kamarád Paddy Pimblett.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články