Whittaker vyškolil italského tvrďáka Vettoriho a ani se u toho moc nezapotil

Whittaker vyškolil italského tvrďáka Vettoriho a ani se u toho moc nezapotil zdroj: Getty Images

Robert Whittaker znovu ukázal, že je o úroveň výš, než je zbytek divize, když svoji rychlostí porazil houževnatého Marvina Vettoriho.

Bývalý šampion střední váhy Robert Whittaker se už léta drží na špici divize a kromě současného šampiona Israela Adesanyi jej nikdo ve střední váze nedokázal porazit. S Adesanyou bojoval dvakrát a ani jednou to pro něj nedopadlo dobře. Rob se ale nevzdává myšlenky na to stát se znovu šampionem a přijal tak výzvu ukázat, že je stále vyzyvatelem číslo jedna. Do cesty se mu postavil druhý muž žebříčku, „italský sen“ Marvin Vettori.

Ten dokáže být nepříjemným soupeřem, protože neustále vyvíjí tlak, má silný wrestling a nebojí se přestřelek ani dostat ránu. V současné době je na druhé pozici v žebříčku a také on se chtěl přes australského „Reapera“ dostat znovu k titulové šanci.

Whittaker mu to ale nedovolil a opět ukázal, že opravdového soupeře má pouze v šampionovi Adesanyovi. První kolo začal australský bojovník trochu opatrně a nesměle, okopával Vettorimu nohu a ostřeloval jej svým jabem. Ital na něj i přesto neustále tlačil, ale brzy se ukázalo, že na Whittakerovu rychlost zkrátka nestačí. I tak měl Vettori několik dobrých momentů a první kolo bylo poměrně vyrovnané.

Od druhého kola ale „Bobby Knuckles“ zařadil vyšší rychlostní stupeň a Vittori se nestačil divit. Rob skvěle kombinoval rychlé údery s kopy do břicha a než se Ital odhodlal ke kontru, zmizel mu z dosahu. V jednu chvíli trefil Rob tvrdým highkickem Vettoriho hlavu a zdál se být otřesen. Whittaker mu za to přidal ještě dobrý zadní direkt, ale Ital ukázal tvrdou bradu a pokračoval v zápase. Jestli první kolo bylo vyrovnané, tak druhé kolo bylo jasně v Australanově režii.

Vettori věděl, že ve třetím kole musí zabrat, a začal Whittakera tlačit. Chvíli mu to vycházelo, ale jen do té doby kdy jej Australan trefil ukázkovým highkickem do hlavy a očividně jím otřásl. Vettori ale nasadil pokerový obličej a dál pokračoval v zápase. Whittaker ukázal trpělivost, nikam nespěchal a v poklidu svého soupeře ostřeloval a okopával z dálky.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený (@fights_space)

Bývalý šampion byl o dvě třídy rychlejší než italský bojovník a Vettori se jej tak ani v podstatě nedokázal dotknout. V poslední minutě jej navíc vzal Whittaker na zem, kde mu rozdal pár loktů, než šel zápas zase zpátky do postoje, kde už se nic zásadního nestalo.

Whittaker po tříkolové bitvě Vettoriho doslova vyškolil a vyhrál na body. Znovu tak ukázal, že je vyzyvatelem číslo jedna, a že společně s Adesanyou výkonostně odskočil od zbytku divize.

„Mám velký respekt před Vettorim,“ řekl v pozápasovém rozhovoru Whittaker. „Proto jsem náš zápas musel napoprvé odložit, protože na něj potřebujete pořádnou kondičku, abyste mu mohli ublížit. Dával jsem mu co proto, věřte mi, že mám opravdu dobré bomby… vím, že mám hodně výher na body, ale opravdu bouchám tvrdě. A on má moje uznání, že to ustál.“

A co bude pro „Bobbyho Knucklese dál? „I včetně šampiona… já jsem ten nejnebezpečnější muž v divizi,“ je přesvědčený Whittaker. „Bojuji tak, že lidi se mnou nesnáší bojovat, beru jim tu lásku k zápasení. A ohledně toho kdo je dalším, vždycky mířím na to nejvyšší místo. Prostě po tom budu pokukovat a čekat.“

Nic jiného teď Robovi ani nezbývá. Zápas o titul s Adesanyou má totiž slíbený brazilský postojář Alex Pereira, který Adesanyu v kickboxerském ringu dvakrát porazil. V MMA je sice poměrně nováčkem, ale učí se velice rychle a nedávno tvrdě knockoutoval Seana Stricklanda. To jej dostalo na pátou příčku v žebříčku a zařídilo mu titulovou šanci.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články