Není čas zahálet, Whittaker se vrátí do boje dříve než čekal. Naznačil kdy a proti komu

Není čas zahálet, Whittaker se vrátí do boje dříve než čekal. Naznačil kdy a proti komu Robert Whittaker | zdroj: Profimedia

První zápas letošního roku sice bývalému australskému MMA šampionovi nevyšla, rád by ale letos stihl ještě další dva a probil se k další odvetě s Adesanyou.

Je to sotva měsíc, co se Robert Whittaker podruhé neúspěšně pokusil porazit svého rivala Israele Adesanyu. A už jsme si u něj tak nějak zvykli, že po zápasech mívá dlouhé pauzy, proto fanoušky překvapil, když včera na sociální sítě napsal: "Vychrtlý Rob bude možná zpátky dřív, než jsem si myslel."

Někteří si jeho vzkaz vysvětlili tak, že se chystá jít zpátky o váhu níž. Ve welteru (77,1 kg) v UFC začínal, po 4 zápasech se ale rozhodl, že už své tělo nechce tolik trápit a přešel do střední váhy (83,9 kg), což se ukázalo jako skvělé rozhodnutí, dokázal ho tam totiž porazit jenom výše zmíněný Adesanya. Rozhodnutí opět drasticky hubnout by tedy bylo opravdu zvláštní a tyto "konspirační teorie" překvapily i Roba samotného.

"Kámo, dostalo se tomu nečekané a nezamýšlené pozornosti, prostě se to vymklo kontrole," prozradil Australan se smíchem v pořadu The MMA Hour a vysvětlil, že jako "vychrtlého Roba" označuje sám sebe v průběhu přípravného kempu před zápasem. Návrat do welteru ale určitě neplánuje.

"Lidé si neuvědomují, jak těžký jsem normálně, mám tak 97, 100 kilo. To je moje váha v normálním životě," vysvětlil se smíchem. Zvažoval ale prý, že by se naopak přesunul do polotěžké váhy, kde bojuje například Jiří Procházka. "Jenomže se ve střední cítím strašně dobře. Shodit dolů zvládnu dobře. Moje síla versus fyzička versus rychlost je přesně tam, kde má být. Myslím, že bych o něco z toho přišel, kdybych se přesunul do 93 kg, takže... Nevím, myslím, že se ve střední zkusím probít k tituláku ještě jednou, a s tím nápadem si budu hrát potom."

A co tedy další zápas? "Možná se na něčem pracuje," ušklíbl se Whittaker a vysvětlil, že prostě dostal nabídku, která se mu hodila do časového plánu. Letos totiž plánuje bojovat třikrát a červen se tedy na druhý zápas parádně hodí.

Ačkoliv jméno soupeře explicitně neprozradil, dost naznačil. "Pokud tady jen něco nadhodíme, tak myslím, že v nejlepší pětce je jen jeden chlap, se kterým jsem ještě nebojoval." Zřejmě ale dlouho nekoukal na oficiální žebříček, protože tam se v top 5 nachází hned tři takoví bojovníci - Marvin Vettori, Sean Strickland a Paulo Costa. V jiném rozhovoru před pár dny nicméně uvedl, že by mělo jít o prvního jmenovaného. "Je to jediný zápas, který pro nás oba dává smysl. Je to vtipné, máme toho hodně společného, oba se honíme za třetím zápasem s Adesanyou."

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články