Překvapení, talentovaný Tom Duquesnoy končí s MMA

Překvapení, talentovaný Tom Duquesnoy končí s MMA zdroj: Profimedia

Francouzský talent bantamové váhy Tom Duquesnoy překvapivě opouští MMA.

Francouzská naděje Tom Duquesnoy (25 let) končí. S touto překvapivou zprávou přišel na svém instagramu. “Dnes jsem se rozhodl vydat se jinou cestou, tou která mě více přitahuje a která mi bere velkou část energie. Moje nové aktivity nedovolují, abych se plně věnovel tréninku na vysoké úrovni. Tento sport respektuji natolik, že se mu nedokáži věnovat pouze částečně. Proto končím, chci se věnovat tomu, co mě nejvíc baví.” Duquesnoy za svojí kariéru stihl pouze tři zápasy v UFC, ale i tak se se stal vycházející hvězdou bantamové váhy.

Od dvanácti let trénoval sambu, která ho dostala až do britské BAMMMA. Tady dosáhl na post šampiona pérové váhy, který třikrát ubránil a pak také na titul bantamové váhy, který ubránil jednou, ale díky této etapě se bantam stal jeho hlavní vahou. V té pokračoval i v UFC, kde porazil Patricka Williamse a Teriona Wareho, ale také podlehl Codymu Stamannovi. Ačkoliv dva ze tří zápasu rozhodovaly až body, jednalo se o velice atraktivní show a o to větší škoda, že Duquesnoy končí.

Své další kroky mladý Francouz tají. “Už teď jsem rád, že cítím vaší podporu v této nové kapitole života zasvěcenou učení se MMA technik, ale především zasvěcenou duchovnímu aspektu bojových umění a vnitřnímu poznání."

Zdroje:  Bloody Elbow

Nejnovější články