Procházka a další bojovníci reagují na titulovou bitvu mezi Stricklandem a Du Plessisem

Procházka a další bojovníci reagují na titulovou bitvu mezi Stricklandem a Du Plessisem Dricus du Plessis a Sean Strickland | zdroj: Profimedia

Jak se líbil zápas o titul střední váhy známým bojovníkům? Na výsledku se neshodli ani oni.

Šampion střední váhy UFC Sean Strickland a vyzyvatel Dricus du Plessis slibovali v hlavním zápase UFC 297 tvrdou krvavou bitvu. Po většinu času to ale byla celkem taktická partie, byť krve teklo celkem dost. Američan potvrdil, že má skvělou obranu, Jihoafričan ho ale zaskočil tlakem a bodoval i takedowny, a tak po 25 minutách boje slavil těsné vítězství 2:1 na body.

Zápas si samozřejmě nenechali ujít také mnozí bojovníci, kteří pak své dojmy sdíleli na sociálních sítích. "Vidíme se brzy, Biplisi. UFC 300. Nadešel můj čas, moc neutíkej," zareagoval Khamzat Chimaev, který doufá, že konečně dostane šanci zabojovat o titul. Problém je ale v tom, že se jubilejní turnaj odehraje ve Spojených státech, kam teď možná kvůli přátelství s čečenským diktátorem nedostane vízum. Nakloněn souboji s ním není ani Jihoafričan, podle nějž zatím ve střední váze nic nedokázal.

"Gratulace novému šampionovi. Velmi dobrý eskalující výkon. Trpělivost obou borců byla inspirující," napsal Jiří Procházka.

"Zatraceně, Drakeu," posteskl si Jamahal Hill, k němuž se přidal i Belal Muhammad. Reagovali tím na údajnou kletbu kanadského rappera – zápasníci, na které vsadí, totiž často prohrají.

"Tenhle zápas ukázal, jak důležitý může být cutman. Krev vypadá blbě a nikdy nepřestala téct, jakmile mu způsobil ránu. Mohlo to mít v těsném zápase vliv na bodování," myslí si Josh Thompson.

"Fakt jsem nečekal, že Dricus bude schopný bojovat takhle tvrdě celých 25 minut. Udělal na mě velký dojem," pochválil nového šampiona Ben Askren, který i tak viděl zvítězit Stricklanda.

To vycházející hvězda Bo Nickal z výkonů obou bojovníků moc nadšený nebyl. "Snadná práce," napsal. Posléze doplnil, že v jeho očích Sean vyhrál první, druhé a páté kolo, ale bylo to velmi vyrovnané. O tom svědčí i fakt, že někteří jiní bojovníci to viděli v poměru 3:2 na kola pro Dricuse.

Zdroje:  Twitter

Nejnovější články