Prokletý zápas opět nedopadne, UFC rychle hledá pro Fergusona náhradu za Khabiba

Prokletý zápas opět nedopadne, UFC rychle hledá pro Fergusona náhradu za Khabiba Tony Ferguson | zdroj: Profimedia

Nurmagomedov versus Ferguson, prokletý zápas, který s největší pravděpodobností nedopadne ani napopáté. 

Dagestánský orel Khabib proti podivínskému "El Cucuyovi" Fergusonovi. Zápas, na který se už dlouhá léta těší snad všichni fanoušci MMA, jenže ne a ne se ho dočkat. Podle mnohých je právě Tony tím, kdo by mohl svým zvláštním stylem boje připravit Nurmagomedovovi první porážku v profesionální kariéře, jenže osud nejspíš opravdu nechce, aby se tihle dva kdy v oktagonu setkali.

Dana White se dlouho odmítal smířit s tím, že by měl tenhle očekávaný souboj odpískat i napopáté, přestože se za současné situace zdálo téměř nemožné, že se mu ho tentokrát konečně podaří zorganizovat. Teď ale sám Khabib naznačil, že už asi nebude moci na nadcházejícím galavečeru zápasit.

"Teď jsem v Dagestánu a každý den trénuju a připravuju se, i když nevím na co vlastně, protože když jsme přiletěli do Ruska, tak jsme se také dozvěděli, že se hranice zavřou. Stejně jako všude jinde," řekl v živém vysílání na Instagramu. „Dokonce jsem slyšel, že pro Tonyho hledají soupeře, protože on je ve Státech."

UFC 249 tak s největší pravděpodobností bude bez účasti neporaženého dagestánského šampiona. Tonyho Fergusona ale možná přece jen uvidíme. Novinář Ariel Helwani totiž přišel s informací, že se organizace snaží najít náhradu a oslovili Justina Gaethjeho. O tom se v poslední době mluvilo především jako o potenciálním dalším soupeři pro McGregora, avšak Gaethje je známý tvrďák, kterému by nemuselo dělat problémy přijmout výzvu na poslední chvíli.

Ihned se však přihlásil také Dustin Poirier, který o zápas hodně stojí. Dokonce prý sám volal UFC. Naposledy zápasil loni v září právě proti Khabibovi, přičemž nechybělo moc a mohl slavit životní vítězství. Skalp Tonyho Fergusona by pro něj dost pravděpodobně znamenal další titulový pokus.

Otázkou však zůstává, co na to sám "El Cucuy". Aktuálně drží sérii 12 výher v řadě a nerozvážným krokem by teď mohl hodně ztratit. Sice absolvoval celou přípravu, ale na zcela odlišeného bojovníka, než jsou Gaethje či Poirier. Podle jeho posledního twítu by si ale nejspíš dal říct, pokud by byl ve hře prozatimní titul šampiona.

"18. duben se blíží, Khabibe, a ty se schováváš v Rusku. Zákazy cestování mi nezabrání v tom, abych ti nakopal zadek. Nevymlouvej se na to, abys mohl vycouvat. Poslali ti spoustu lokací, pošli nám jednu. Jsi pořád moje dě*ka #Obhajujnebouvolnititul" 

Zdroje:  ESPN , Twitter Ariel Helwani

Nejnovější články