Reakce bojovníků na vítězství Makhacheva nad Volkanovskim

Reakce bojovníků na vítězství Makhacheva nad Volkanovskim Alexander Volkanovski vs. Islam Makhachev | zdroj: Profimedia

Turnaj UFC 294 si samozřejmě nenechali ujít ani mnozí bojovníci, kteří se o své dojmy z hlavního zápasu podělili na sociálních sítích.

Conor McGregor sledoval přímý přenos ze své luxusní jachty. A ve chvíli, kdy do oktagonu nastupovali aktéři hlavního zápasu Islam Makhachev a Alexander Volkanovski, dost svérázným způsobem připomněl, že to byl on, kdo před lety kraloval pérové a lehké váze. "Je skvělé, že můžu svému synovi říct: Vidíš ty dva tituly, co jsou dnes večer v sázce? Miloval jsem se s tvou mámou a měl jsem na sobě oba," napsal na sociální síti X (dříve Twitter), ale po chvíli příspěvek raději smazal.

Zápas nakonec trval jen něco málo přes tři minuty, Makhachev totiž zasáhl kopem Australanovu hlavu a následně ho dobil na zemi. "Vždycky k tomu byl náchylný proti levákům," poznamenal McGregor, který rovněž bojuje ze southpaw gardu. Nelíbilo se mu však, že pak Makhachevovy údery dopadly do zátylku. "Je to pro rozhodčí těžký sport. Zastavit to a dát varování, nebo odebrat bod, když byl Volk vpodstatě mimo, je ošemetné. Ale bylo by to opodstatněné, stoprocentně. Bylo by to napínavé, rád bych to býval viděl. Údery do zátylku nejsou dobré," napsal.

Ozval se i Michael Chandler, který má být příštím irovým soupeřem. "Můj 12 měsíční plán – knockoutovat Conora a knockoutovat Islama. Dostal jsem se tam, kam jsem potřeboval, a zabydlel se tam. Vidíme se brzy, kluci," vzkázal. Vzápětí ale ještě přidal argument, proč právě on by měl být tím, kdo Makhacheva porazí: "Islam nebojoval s nikým, kdo vidí „rudě“, nebyl v žádné řežbě. Bojoval s technickými chlapi, chaotická bitka je jeho kryptonit." 

Zálusk na souboj se šampionem si dělá ale i "největší tvrďák" Justin Gaethje. "Já jsem další," reagoval nejprve stručně, Dagestánce pak ale pochválil: "Od Islama parádní výkon. Mám před sebou horu na vylezení."

Rafael dos Anjos ale svým kolegům šance na vítězství nedává. "Když se dívám na žebříček lehké váhy, tak tam nevidím nikoho kromě mě, kdo by mohl Islama porazit. A on to ví," napsal brazilský exšampion.

Spousta dalších bojovníků pak pochválila Makhachevův výkon. 

Terrance McKinney:

"Ten kop do hlavy byl strašný. Respekt Islamovi, zasloužil si to."

Jimi Manuwa: 

"Islam byl lepší na kratší i delší vzdálenost. Načal ho v klinči a pak ho knockoutoval, když se roztrhli. Skvělý bojovník!"

Mike Perry:

"Islam vypadal hodně ostře."

Luke Thomas (analytik):

"Na světě není člověk, který by Islama porazil, když vezme zápas 12 dnů předem."

Boxující youtuber Jake Paul naopak vyzdvihl náhradníky Usmana a Volkanovskiho. "Usman a Volk ten turnaj zachránili a prohráli. Snad jim UFC za tu záchranu zaplatilo dvojnásob."

Zdroje:  Twitter

Nejnovější články