Tvrdý kop do hlavy a bylo po zápase. Makhachev tentokrát porazil Volkanovskiho zcela jednoznačně

Tvrdý kop do hlavy a bylo po zápase. Makhachev tentokrát porazil Volkanovskiho zcela jednoznačně Islam Makhachev zasáhl Alexandera Volkanovskiho tvrdým headkickem. | zdroj: Getty Images

Volkanovski vzal zápas na poslední chvíli, ale i tak se očekávala dlouhá a vyrovnaná bitva. Makhachev byl ale proti a australského vyzyvatele ukončil už v prvním kole.


Islam Makhachev dnes večer na turnaji UFC 294 už podruhé obhajoval svůj titul proti nájezdníkovi z pérové divize, Alexanderu Volkanovskimu. Původně se měl s Makhachevem utkat v odvetě Charles Oliveira, ale ten si necelé 2 týdny před zápasem přivodil ve sparringu hlubokou tržnou ránu nad obočím, takže byl ze souboje venku.

UFC se snažilo najít odpovídající náhradu 11 dnů před zápasem a nebyl by to drsňák a šampion pérové váhy Volkanovski, kdyby na nabídku nekývl.

Je jasné, že na tak těžkého soupeře, jakým je Makhachev se dá za 11 dnů jen těžko připravit, zvlášť, když navíc musel Volkanovski hubnout do lehké váhy 12 kg (v době kdy přijal nabídku prý vážil 82 kg), ale „Volk“ si věřil a viděl v této nabídce šanci nejen jak si vydělat, ale také jak získat šampionský titul i v lehké divizi.

Jenže zápas se pro australského vyzyvatele vůbec nevyvíjel dobře. Makchachev bojoval z obráceného gardu, což mu dávalo větší výhodu pro kopy levou nohou. A toho také využíval. Okopával Volka jako záhon a několikrát dobře trefil vnitřní lowkick. Pak svůj kop zvedl na hlavu a jen těsně jej stačil Volkanovski vyblokovat.

O chvíli později zahrozil Makhachev takedownem, ale Volk ho hezky ubránil a nakonec připíchnul soupeře na klec. Tam mu rozdal pár kolen a úderů, ale situace se záhy otočila a byl to Makhachev, který rozdával Volkovi kolena z thajského klinče.

Australský šampion viděl, že v klinči s těžím a silnějším Dagestáncem jen těžko vyhraje a tak raději klinč roztrhl a přešel zpět na striking v postoji. A v tu chvíli se začal rodit Makhachevův plán.

Dvakrát trefil Volka tvrdým roundkickem do žeber, aby si přichystal tvrdý highkick. Ten o chvíli později vypálil a i když měl Volkanovski ruku u hlavy, Makhachevova holeň ruku obešla a tvrdě trefila spánek a rozsekla Australanovi obočí. Otřesený Volkanovski se zapotácel a Makhachev se na něj vrhnul. Australský vyzyvatel spadl k zemi a sice se ještě snažil vstát, ale několik dalších tvrdých úderů, které nebránil přesvědčilo rozhodčího, aby zápas zastavil. 

Islam Makhachev tak tentokrát vyhrál zcela nepochybně a Volkanovski po druhé v kariéře utrpěl porážku na TKO. I tak si ale zaslouží uznání, že vzal zápas s nebezpečným Makhachevem jen 11 dní před jeho konáním.

Šampion Islam Makhachev po druhé v řadě obhájil titul, ale dalšího soupeře si podle všeho nechce vybírat. Řekl, že je to práce pro šéfa UFC Dana Whitea, aby mu vybral protivníka. Největší šance na titulovou šanci tak teď mají pravděpodobně Justin Gaethje nebo Charles Oliveira.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články