Soupeř je jako starý iPhone, já jsem nová verze, holedbá se Chimaev před soubojem s Usmanem

Soupeř je jako starý iPhone, já jsem nová verze, holedbá se Chimaev před soubojem s Usmanem Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Už tento víkend se v Abú Dhabí odehraje turnaj UFC 294, kde je na programu také velmi zajímavý souboj mezi Khamzatem Chimaevem a Kamaruem Usmanem, vítěz by měl být příštím vyzyvatelem šampiona střední váhy. Čečenec ale na sliby nevěří.

Ačkoliv se o souboji Chimaev versus Usman hovořilo už delší dobu a UFC se jej snažilo domluvit, jednání se na dlouhou dobu zasekla na váhové kategorii. "Kdyby měl pás, tak bych dolů šel. Ale nechci hubnout jen tak pro nic. Kdyby tam bylo zlato, tak bych samozřejmě váhu shodil," přiznal Čečenec, že pro něj není snadné se dostat na limit 77,6 kg (započítána i půlkilová tolerance pro netitulové zápasy).

Zápas ale nakonec uskuteční, Kamaru totiž přijal nabídku na poslední chvíli a zaskočí za nemohoucího Paula Costu. Chimaev souhlasí s tím, že zápas s "Nigerijskou noční můrou" je mnohem zajímavější. "Samozřejmě, protože od prvního dne, co jsem se dostal do UFC, každý mluvil o duelu Khamzat vs. Usman. Naše wrestlingové schopnosti, náš boj v postoji, všechno tohle. On je bojovník jako já, ale je to stará verze. Já jsem nový. Je jako iphone 5, já jsem iphone pro."

V sázce bude hodně, vítěz totiž pravděpodobně příště dostane šanci zabojovat o titul střední váhy (84 kg). Když se na to novináři Usmana ptají, potutelně se usmívá a sní o tom, jak nejprve získá pás tam, aby se pak vrátil také zpátky na trůn welterové divize, kde dlouhá léta kraloval, a vzal si pás zpět i tam. A pak sbohem, konec kariéry na absolutním vrcholu.

Chimaev ale vidí primární motivaci svého soupeře jinde. "Jde si jen pro prachy. Je v tom hodně peněz. Myslím, že každý, kdo se mnou bojuje, si přijde na dobrou výplatu. Jsou to peníze na jiné úrovni. To proto je tady," prohlásil na tiskové konferenci, aby hned vzápětí dodal, že samozřejmě bude chtít zvítězit. "Každý jde do zápasu vyhrát, ale on už má výmluvu a navíc dostane dobře zaplaceno, podle mě to je důvod, proč přijel. Každý tady, spousta chlapů, mluví o jejich historii, pásu a takových věcech. Ale když dá někdo na stůl miliony... Všichni na to ostatní jednou zapomenou, ale ten chlap bude mít peníze pro svou rodinu."

Ani Khamzat sám se koneckonců neupíná k vidině titulového zápasu. "O tomhle teď nepřemýšlím, soustředím se na Usmana. Už mi slibovali před zápasem s Gilbertem Burnsem, že když nad ním vyhraju, budu bojovat o titul. Od té doby jsem čekal dva roky, pak jsem bojoval znovu, ale titul jsem nedostal, takže nevím. Nejdu jen po titulu, jdu po hlavách všech v UFC. Rozdrtit všechny, vydělat peníze a být šťastný. Když všechny ukončím, zastavím každého, tak mi budou muset dát všechny pásy."

Je ale velice pravděpodobné, že vítěz skutečně příště zabojuje o titul, který má aktuálně v držení Sean Strickland. Spekulovalo se sice o odvetě s Adesanyou, ten se však nechal slyšet, že si teď dá nějaký čas pauzu. Zda bude dalším vyzyvatelem Chimaev nebo Usman se dozvíme v neděli okolo půl čtvrté ráno. UFC 294 začne ale už v sobotu ve 22:00.

Hlavní karta:

Islam Makhachev vs. Alexander Volkanovski

Kamaru Usman vs. Khamzat Chimaev

Magomed Ankalaev vs. Johnny Walker

Ikram Aliskerov vs. Warlley Alves

Said Nurmagomedov vs. Muin Gafurov

Prelims část:

Tim Elliott vs. Muhammad Mokaev

Mohammad Yahya vs. Trevor Peek

Javid Basharat vs. Victor Henry

Abu Azaitar vs. Sedriques Dumas

Mike Breeden vs. Anshul Jubli

Nathaniel Wood vs. Muhammad Naimov

Jinh Yu Frey vs. Viktoriya Dudakova

Bruno Silva vs. Shara Magomedov

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články