Oliveira se zranil na tréninku, Makhachev se utká s hodně zajímavým náhradníkem. V ohrožení je i další zápas

Oliveira se zranil na tréninku, Makhachev se utká s hodně zajímavým náhradníkem. V ohrožení je i další zápas Islam Makhachev se stal šampionem UFC, když ve druhém kole porazil Charlese Oliveiru. | zdroj: Getty Images

Zranění bojovníků těsně před zápasem, to je noční můra každého promotéra. Dana White tentokrát z neblahé situace vybruslil s úsměvem na rtech, úplně vyhráno ale ještě nemá.

Turnaj UFC 294, který se odehraje 21. října v Abu Dhabí, má nový hlavní zápas. Šéf organizace Dana White dnes na tiskovce potvrdil zvěsti, které se rychle šířily online prostorem. "Jo, je to pravda. Včera večer v pátém kole sparringu, když dneska už měl sednout na letadlo, si ošklivě rozsekl obočí. Zašili mu to, ale nemůže tam s tím letět. Kdyby nám zavolali, tak bychom ho vzali k plastickému chirurgovi, který by mu to zašil tím správným způsobem. Ale ti chlapi nám nikdy nezavolají, ozvali se až potom, co mu to zastehovali." Vroubek u šéfa mají Brazilci i za to, že neudrželi jazyk za zuby, dokud si novinku nepotvrdil s obchodními partnery a sám ji neoznámil.

V tomhle případě ale pro UFC nebyl problém obstarat velmi zajímavou náhradu. Stačil prý jeden telefonát, Alex Volkanovski nabídku okamžitě přijal. "Takhle to děláme. Jeden zápas se rozpadne a my místo toho uděláme jednu z nejočekávanějších odvet, jaká kdy v lehké váze byla," usmíval se White.

Dostáváme tak rematch únorové bitvy dvou šampionů, kterou sice oficiálně vyhrál Makhachev, ale podle mnohých měl být vítězem naopak Australan. Zda bude tentokrát výsledek jiný, to těžko odhadovat, Dagestáncův wrestlerský styl je dost specifický a na první souboj s ním se Alex dlouho připravoval, teď už si stihne maximálně rychle zopakovat dříve nabité znalosti. Pokud ale obstojí, bude to o to větší úspěch. A jestli opět prohraje těsně, nejspíš si zajistí třetí vzájemný zápas. Respekt ale patří i Islamovi, který očividně neměl se změnou soupeře na poslední chvíli žádný problém.

Není to ale jediný očekávaný duel ze startovky UFC 294, který je v ohrožení. Paulo Costa totiž včera na sociálních sítích informoval, že se před 3 týdny musel podrobit operaci lokte. Zároveň ale přidal videa a fotky z tréninků a ujistil fanoušky, že ze souboje s Khamzatem Chimaevem nehodlá vycouvat. White si tím ale moc jistý nebyl a rovněž ho zkritizoval za to, že informaci pustil do světa. Zda se zápas uskuteční nebo ne, prý potvrdí v nadcházejících hodinách.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články