Rose Namajunasová zvažuje konec kariéry

Rose Namajunasová zvažuje konec kariéry zdroj: Profimedia

Po ztrátě titulu Rose Namajunasová zvažuje, zda chce v MMA dál pokračovat.

Jessica Andradeová má v portugalštině přezdívku “Bate Estaca” - v češtině to znamená beranidlo. To také využila v posledním zápase. Namajunasovou, která se pokoušela o páku na ruku, zvedla a následný slam na zem znamenal okamžitý knockout. Nepříliš často vídaná technika rozhodla. Američanka navíc zmínila, že neví jestli chce pokračovat v kariéře. Jisté je ale teď pouze to, že má poraněný krk a prvotní vyšetření věští až půlroční pauzu. 

Rose na pozápasové tiskové konferenci prohlásila: “Právě teď chci udělat se svým životem něco dalšího, jen zatím nevím konkrétně, co to bude. Žádné rozhodnutí vám neřeknu, ale je těžké být stále motivovaná a bavit se sportem. Nevadí mi, že jsem prohrála, naopak mě ztráta titulu zbavila určitého tlaku. Přípravy na poslední zápas byly velká emocionální zátěž. Jsem pořád šťastná a jsem ráda, že jsem tu byla, postavit se Jessice byla veliká čest, protože je opravdu tvrdá. Pokud ale skončím, nebudu litovat ničeho.”

Reakce ostatních na sebe nenechaly dlouho čekat. Joanna Jedrzejczyková, které Rose uštědřila dvě poslední porážky vzkázala na Twitteru: “ Hlavu vzhůru Rose, došla si až do speciální ligy, ligy šampiónů, a to ti zůstane navždy!”.  Samotná Andradeová na tiskové konferenci prohlásila: “Trochu mě to rozhodilo, je to skvělá bojovnice a vidím, jak moc se vyvinula. To co předvedla proti Joanně bylo výjimečné. Vždycky bude smutné sledovat konec něčí kariéry, ale myslím, že každý ví, kdy je ten správný čas. Někteří boj milují a nedokáží se toho vzdát, ale další prostě pokračovat nechtějí. Kdyby ale UFC a Rose chtěli odvetu, přijmu to, protože jsem přesvědčená, že bych vyhrála i podruhé.”

Přikládáme video, kde se můžete podívat na emoce po vyhlášení a pozápasové rozhovory s oběma účastnicemi přimo z oktagonu.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články