Ross Pearson oznámil konec kariéry

Ross Pearson oznámil konec kariéry zdroj: Profimedia

Konec jedné legendy britského i světového MMA.

The Ultimate Fighter 9 představila v tu dobu neznámého Rosse Pearsona. Předznamenala mu kariéru v UFC i velký zástup fanoušků. "The Real Deal" sbíral prohry i výhry, ale také ocenění. "Fight of the Night", které získal třikrát mu už nikdo nikdy neodpáře. Rodák ze Sunderlandu byl známy především svými tvrdými pěstmi a nekompromisním armbarem.

Na svůj instagramový účet v pondělí napsal: “Po těžkých rozhovorech a po opatrném zvážení s mojí rodinou, kamarády a týmem jsem se rozhodl ukončit kariéru v MMA. Chtěl bych poděkovat každému z UFC za úžasných posledních 10 let a především Danu Whiteovi, který ve mě něco viděl a po celé ty roky mi věřil.”

Pearson zakončuje kariéru s 20 výhrami a 16 prohrami. Jeho poslední duel byla TKO prohra s Desmondem Greenem 30. března Na turnaji UFC Philadelphia. Poslední výhrou zůstavá tedy porážka Mizuta Hiroty na body v UFC 221, což byla bohužel jediná výhra z posledních sedmi zápasů. Možná i to přispělo k jeho rozhodnutí.

K legendárním zápasům bychom přiřadili především jeho zápas s Edsonem Barbozou. I přes prohru Pearson dokázal, že nevzdává absolutně nic a získal si srdce mnoha fanoušků. Především těch, co mají rádi tvrdé borce, kteří obhajují agresivní styl.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články