Šampion Volkanovski nepolevuje. Chci znovu bojovat s Makhachevem, říká nejlepší pérová váha historie

Šampion Volkanovski nepolevuje. Chci znovu bojovat s Makhachevem, říká nejlepší pérová váha historie Islam Makhachev a Alexander Volkanovski | zdroj: FOTO: UFC

Získat druhý šampionský pás a definitivně se zapsat mezi legendy MMA. Alexander Volkanovski touží po titulu v lehké váze.

Alexander Volkanovski potvrdil svou dominanci v pérové váze. V hlavní zápase turnaje UFC 290 ukončil Yaira Rodrigueze ve třetím kole a popáté obhájil pás šampiona. Co Alexovi chybí ke statusu absolutní legendy? Stát se dvojnásobným šampionem.

Na pozápasové tiskové konferenci oznámil, že musí vyléčit lehká zranění a především podstoupit operaci dlouhodobě zraněné paže. Přesto je odhodlán na podzim znvou vyzvat Islama Makhacheva, který drží pás lehké divize. V prvním vzájemném duelu vyhrál Makhachev po pěti kolech na body, ale šampion pérové váhy nebyl daleko od vítězství a zcela právem by si rád dal repete.

 „Všichni víte, že toužím po odvetě a chci pás lehké váhy. Chci s Islamem bojovat, protože půjde o obrovský zápas nejen pro mě a fanoušky ale i celé UFC. Všichni nás chtějí znovu vidět bojovat. Byl to napínavý a velmi vyrovnaný zápas. První a druhý bojovník žebříčku bez rozdílu vah. Byl kolem toho velký humbuk a zápas fanouškům přinesl vše, co chtěli. Potřebují vidět dalších pět kol.“

Makhachev od vítězství nad Volkanovskim nezápasil, zatímco australský rodák zůstal aktivní. Předpokládalo se, že Makhacheva vyzve Charles Oliveira, ten však odmítl podzimní termín turnaje UFC 294 v Abu Dhabí, kde chce Makhachev zcela pochopitelně zápasit. Alexovi se tak otevřeli další dveře k nesmrtelnosti. Pokud dokáže porazit „nového“ Khabiba Nurmagomedova, definitivně se zapíše mezi nejlepší zápasníky v dějinách bojových sportů.

„Mám teď větší šanci Islama znovu vyzvat. Je legrační, když někdo odmítne bojovat, protože potřebuje víc času. Já půjdu na operaci, a přesto říjnový termín v pohodě stihnu. To vám garantuji.“

Poté co vyčistil celou pérovou váhu a získal status nejlepšího bojovníka divize do 65 kilogramů, zcela oprávněně cílí na další mistrovský pás. Makhachev byl v prvním zápase velkým favoritem, ale Alex všechny překvapil skvělým výkonem a nebyl daleko od vítězství. V odvetě bude mít pravděpodobně větší šanci, protože již ví, jaké to je bojovat s kily navíc a jak chutnají údery těžšího bojovníka. Pokud k odvetě skutečně dojde, půjde o jeden z největších duelů v dějinách UFC. Turnaj UFC 294 se koná v Abu Dhabí, což přinese obrovskou sledovanost nejen v arabském světě.

Takto zničil Volkanovski Yaira Rodrigueze ve třetím kole. Dokonalá bouře! 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články