Dejte mi toho chlapa! Šampion Volkanovski je nadšen z nového vyzyvatele

Dejte mi toho chlapa! Šampion Volkanovski je nadšen z nového vyzyvatele Alexander Volkanovski ve třetím souboji s Hollowayem jasně ukázal, že aktuálně nemá v pérové váze konkurenci | zdroj: Profimedia

Už za pár dní bude Alexander Volkanovski hájit svůj pás před nebezpečným Rodriguzem, o svém vítězství ale nepochybuje a je rád, že už se na obzoru objevil další neokoukaný vyzyvatel.

Nedostatek zajímavých vyzyvatelů, to je z komerčního hlediska asi to nejhorší, co se může dominantnímu šampionovi UFC stát. Potýká se s tím například ve střední váze Israel Adesanya a vypadalo to, že podobná situace potká i Alexandera Volkanovskiho v pérové divizi. Krok s ním totiž dokázal držet pouze Max Holloway, Brian Ortega i "Korejská zombie" Chan Sung Jung tahali viditelně za kratší konec provazu.

A jelikož na obzoru nebyl žádný další legitimní vyzyvatel, mohl si Volk udělat výlet do vyšší váhovky. Pokus vstoupit do elitního klubu dvojitých šampionů mu však nevyšel, byť ho mnozí viděli nad Islamem Makhachevem vyhrát. Mezitím se však v pérové váze daly věci do pohybu. Post vyzyvatele si vydobyl nevypočitatelný Yair Rodriguez, který se blýskl v eliminačním souboji proti Emmettovi a zmocnil se pásu prozatimího šampiona. O ten pravý se s Australanem pobije už 8. července, favoritem ale určitě nebude.

Do řady za ním se před pár dny postavil Ilia Topuria, když dominantně zvítězil rovněž nad Emmettem. Šestadvacetiletý "Matador" zatím v kleci nepoznal porážku a jeho sebevědomí sahá k nebesům. Po zápase se nechal slyšet, že by Volkanovskiho ukončil v prvních dvou kolech, anebo totálně přejel na body. Svou titulovou šanci si plánuje vyčekat, pokud mu tedy vedení na turnaj ve Španělsku nenabídne Maxe Hollowaye. 

Tenhle divácky atraktivní duel se ale moc nezamlouvá šampionovi. "Slyším, že spousta lidí zmiňuje jiné bojovníky, že by Ilia bojoval s někým jiným. Říkám: Ne, nedělejte to! Prostě mi toho chlapa dejte," prohlásil Volkanovski. "Myslím, že je to skvělý bojovník, ale čím víc, budu mluvit, tím míň ten zápas vypromuju," dodal pak s pousmáním, o svém vítězství totiž ani v nejmenším nepochybuje a přiznal, že Topuria mu přijde méně nebezpečný než Rodriguez. U toho ocenil hlavně nečitelnost. Přesto je přesvědčen, že nalezne cestu k vítězství a do boje se brzy znovu vrátí, ideálně právě proti neokoukanému Španělovi. Ultimátním cílem je ale pro Alexe odveta s Makhachevem.

Zdroje:  DC & RC

Nejnovější články