Neporažený Topuria pokračuje v krasojízdě, přejel Emmetta a hodlá si vyčekat titulák. Ledaže...

Neporažený Topuria pokračuje v krasojízdě, přejel Emmetta a hodlá si vyčekat titulák. Ledaže... Ilia Topuria | zdroj: Profimedia

Na kontě má už 14 vítězství v řadě, porážku v oktagonu ještě nezažil, a tak není divu, že má Ilia Topuria sebevědomí na rozdávání a už se vidí jako šampion. Ještě před titulovým zápasem by ale byl ochotný kývnout na jednu pořádnou výzvu.

Po dlouhé době se Ilia Topuria musel spokojit pouze s vítězstvím na body. Po zápase s Joshem Emmettem přiznal, že opravdu věřil tomu, že jej ukončí v prvních dvou kolech, Američan ho ale překvapil neskutečnou odolností. Na konci čtvrtého kola k vítězství před limitem nejspíš scházelo jen několik vteřin, Emmett ale přežil a do závěrečné pětiminutovky vlétl s o to větší vervou. "El Matador" však ukázal dobrou obranu, zařadil zpátečku a v půlce kola si výhru pojistil takedownem. O jeho dominanci svědčí i to, že na bodovém lístku jednoho z rozhodčích to bylo 50:42 v jeho prospěch.

"Myslel jsem si, že to sudí ukončí ve čtvrtém kole kvůli jeho očím, bylo nechutné to vidět," uvedl Topuria na pozápasové tiskovce, kam sám dorazil ve slunečních brýlích pravděpodobně skrývajících monokly. Přiznal také, že ho překvapilo, když Emmett po takovém výprasku pokračoval dál. 

Nyní už má "Matador" spadeno na souboj se šampionem. Čekání by se sice mohlo dost protáhnout, vzhledem k tomu, že Volkanovski by si možná rád dal repete s Islamem Makhachevem, to ale neporaženému Španělovi nevadí. "Jsem další na řadě, můžu počkat. Jednou z mých nejlepších schopností je trpělivost," prohlásil a druhým dechem dodal, že jedinou výjimku by udělal s Maxem Hollowayem, pokud by mu zápas s ním matchmakeři domluvili na domácí půdu do Španělska.

Titul je ale samozřejmě priorita číslo jedna. Aby zvýšil své šance, plánuje Ilia za dva týdny vyrazit na UFC 290, kde bude Volkanovski hájit pás šampiona před létajícím Mexičanem Yairem Rodriguezem. Topuria se netají tím, že favorizuje fenomenálního Australana, kterého by pak rád sám sesadil. 

"Dnes večer jsem to ukázal, nikdo se uvnitř klece nemůže rovnat mé úrovni schopností. Myslím, že se mnou všichni souhlasí. Vím, že zvládnu ukončit každého v téhle divizi. Josh byl tvrdý, ale porazil jsem ho docela snadno. A s Alexem to nebude jiné, výsledek bude stejný. Knockoutuju ho v prvním nebo druhém kole, a když ne, tak mu budu pět kol dominovat, žádný problém."

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články