„Koho vlastně porazil?“ Marlon Vera nedává „Sugarovi“ O’Malleymu v titulovém zápase velké šance

„Koho vlastně porazil?“ Marlon Vera nedává „Sugarovi“ O’Malleymu v titulovém zápase velké šance Marlon Vera vs. Rob Font | zdroj: Profimedia

Velký rival z Ekvádoru, Marlon „Chito“ Vera si nemyslí, že by měl O’Malley dostat titulovou šanci a předvídá jeho porážku.

Rivalita mezi Seanem „Sugarem“ O’Malleym a Marlonem „Chito“ Verou je jedna z největších v nabité bantamové divizi UFC. Když se před dvěma lety měli utkat, O’Malley nastupoval do zápasu v roli favorita a Veru v podstatě přehlížel. Jenže tvrdý Ekvádorec ukázal svoje kvality, a lowkickem mu paralyzoval nerv na noze do takové míry, že O’Malleymu noha přestala pracovat. To byl začátek konce, protože „Chito“ ucítil krev, a nakonec amerického soupeře ukončil tvrdými lokty na zemi hned v prvním kole.

I po první porážce v UFC ale „Sugar“ dál žil ve svém světě iluzí a nechal se slyšet, že zápas neprohrál a pořád je lepším bojovníkem než Vera a dokonce se tehdy odvážil předvídat budoucnost:

„Já budu světovým šampionem a on bude jen dalším tuctovým bojovníkem,“ řekl před 3 roky arogantně O’Malley. Je však zajímavé, že Seanova předpověď se do jisté míry začíná vyplňovat.

„Sugar“ totiž bude 19. srpna na UFC 292 bojovat o titul se současným šampionem Aljamainem Sterlingem. Podle Very ale nemá O‘Malley proti současnému šampionovi moc velké šance:

"Když se podíváte na úspěchy obou, a na to, kdo s kým bojoval, neměl by být pro Sterlinga zápas problém," řekl Vera v podcastu The MMA Hour. "O'Malley si může říkat, co chce, dva borci, kteří byli v první pětce a kteří ho porazili, byli co? Já, jsem byl jedním z nich a porazil jsem ho, vyřadil jsem ho. Pedro Munhoz, který se je borec, co má kalibr na to být v top pětce, ho píchl do oka a zápas byl no-contest. A O’Malley v tom zápase nic nepředvedl.

Vera je navíc přesvědčený, že O’Malley ve svých zápasech neukázal nic, čím by si titulovou šanci zasloužil:

" Jo, béčkovou konkurenci vymlátil. (Thomas) Almeida byl hodněkrát vymydlený. Ne jen vymydlený, ale super vymydlený. Eddie Wineland, respekt k němu, je to legenda, ale dostal knockaut ještě asi čtyřikrát nebo třikrát. Pak ten kluk se zelenýma vlasama (Kris Moutinho), který nedokázal v UFC vyhrát ani jeden zápas."

"Chápu to," pokračoval Vera. "Máš talent, máš všechen ten humbuk, jsme v éře YouTube a TikToku. Máš pár dětí, které tě v tom světě sledují, ale jinak jsi s nikým nebojoval. A pak jsi chytil Yana po tom, co jsi měl no-contest (s Munhozem).

„Ano, v zápase s Yanem jsi vypadal dobře,“ uznal Vera. „Lidé od tebe čekali méně. Yan stále umí bojovat, ale jak dobrý je? Koho porazil? S kým se utkal?“

"To, že sejmeš někoho jedním úderem nebude trvat věčně. Viděli jsme to u Johnnyho Hendrickse (bývalý šampion welterové váhy), možná tři nebo čtyři zápasy, a pak – jakmile bojujete s borci lepšího kalibru – už se to tak neděje.“

„Papírově je těžké si myslet, že O'Malley vyhraje (titulový zápas se Sterlingem), ale mohl by, a to mi jen prospěje. Ale nefandím opravdu nikomu, takže uvidíme, jak to dopadne. Jsem připraven bojovat," zakončil ekvádorský bojovník.

Na stejném turnaji bude 19. srpna bojovat také Vera, který se střetne s bývalým šampionem Henry Cejudem a případná výhra by jej mohla katapultovat z 6. pozice v žebříčku rovnou do titulového zápasu.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články