Někdo žvaní a někdo vyhrává, vzkazuje Vera O'Malleymu, v hledáčku má tvrďáka ze Sibiře a pak titul

Někdo žvaní a někdo vyhrává, vzkazuje Vera O'Malleymu, v hledáčku má tvrďáka ze Sibiře a pak titul Marlon Vera | zdroj: Profimedia

Rozjetý Marlon Vera už se cítí být na dosah vysněného titulového zápasu a domlouvá si souboj s ex-šampionem, kterému padl do oka po poslední výhře.

Ekvádorec Marlon "Chito" Vera bojuje v UFC již od roku 2016, do paměti většiny fanoušků se ale zapsal až díky relativně nedávnému vítězství nad hvězdičkou Seanem O'Malleym, který tuto porážku odmítá akceptovat a tím svého přemožitele dál zviditelňuje. Před pár týdny mu dokonce vzkázal, že si díky poslednímu výkonu konečně zaslouží odvetu.

Vera by s rematchem očividně žádný problém neměl. "Pokud to chtějí udělat, nakopu mu zadek znovu, ukončím ho stejným způsobem. Může pokračovat v tlachání, já budu pokračovat ve vyhrávání," nechal se slyšet v rozhovoru se Schmoem.

Pro Veru, který se usídlil na páté příčce bantamové divize, by se nabízel také souboj s dalším ex-šampionem - Dominickem Cruzem. Ten se nedávno nechal slyšet, že by chtěl bojovat s někým výše postaveným, což Chito momentálně splňuje. Ani tady to ale nejspíš nedopadne. "Nechce do toho jít, nechce výprask, dobrá, jdeme dál. Ale kdyby ho chtěl, tak ho dostane."

Ozval se také Číňan Yadong Song, který v roce 2020 Veru ve vyrovnaném zápase porazil. "Vím, že s tím výsledkem není spokojený, ale pamatuju si, že jsem stejně nebyl v nejlepší formě. Měl bych zájem o odvetu, byla by to zábava," vzkázal devátý muž bantamové divize. Ani s tím nemá Chito problém, jen ne teď, když je na dosah vysněnému titulu.

Posledním vítězstvím nad Robem Fontem si Vera získal i pozornost bývalého šampiona Petra Yana"Nebyl to špatný výkon, možná spolu jednoho dne budeme sdílet oktagon," napsal tehdy na sociálních sítích tvrďák ze Sibiře a Marlon má o souboj zájem, jelikož věří, že by mu vítězství zajistilo vstupenku do tituláku. Podle posledních vyjádření obou bojovníků to ale vypadá, že se nedokážou dohodnout na termínu. Chito chce srpen, Yan září-říjen. Dá se ale očekávat, že si Ekvádorec takovou šanci ujít nenechá a raději počká, byť vehementně prohlašuje, že na nikoho čekat nebude.

Mezitím se pravděpodobně bude bojovat i na úplné špičce bantamové divize. Proti komu by měl podle Very Aljamain Sterling obhajovat titul? "Možná proti někomu v Hollywoodu, v nějakém filmu? Je v těchhle věcech dost dobrý. Měl by hrát chlápka, co umírá, ale pak se vrátí a přežije," rýpnul si Chito do šampiona, který na trůn loni usedl po diskvalifikaci Petra Yana. Jinak ale nemá nic proti tomu, aby ho teď vyzval T.J. Dillashaw nebo Henry Cejudo. K druhému jmenovanému si jen dovolil zaspekulovat, že pravým důvodem jeho odchodu do důchodu mohly být steroidy. Připustil ale, že ho zpátky do oktagonu může táhnout i tíživá finanční situace.

Zdroje:  The Schmo

Nejnovější články