Dal bych život za to, abych se stal šampionem, hlásí rozjetý Vera. Sandhagen zase předpovídá hru na jednu branku

Dal bych život za to, abych se stal šampionem, hlásí rozjetý Vera. Sandhagen zase předpovídá hru na jednu branku Marlon Vera | zdroj: Profimedia

UFC se v sobotu přesune do Texasu, na turnaji v San Antoniu se o hlavní zápas večera postarají Cory Sandhagen a Marlon Vera. A jde o hodně – vítěz by se mohl významně přiblížit k titulové šanci.

Začněme u bojovníka z Ekvádoru. Marlon Vera (20-7-1) má výbornou formu, kterou naposledy předvedl v souboji s legendárním Dominickem Cruzem. Bývalého šampiona po dominantním výkonu knockoutoval perfektně načasovaným highkickem. Na kontě má nyní čtyři výhry v řadě a pomalu ale jistě si klestí cestu na vrchol bantamové divize.

“Chito” se může pochlubit i skalpem Seana O’Malleyho, kontroverzní dlouhán se ale nedávno posunul na první příčku, když trochu kontroverzně na body vyhrál nad Petrem Yanem. S největší pravděpodobností se utká s vítězem zápasu Aljamain Sterling vs. Henry Cejudo. Vera se nyní pohybuje na pátém místě, jak ale sám naznačil, na žebříčcích tolik nezáleží. “Můžeš být na desáté příčce a stejně dostaneš šanci bojovat o titul,” řekl novinářům během mediálního dne. Vedení UFC si podle něj tak trochu dělá, co se mu chce.

S tím už se ale smířil, spíše si hledí svého a raduje se z jiných věcí. Těšit ho může třeba fakt, že si dokázal získat srdce fanoušků. “Fandí mi, což je i důvod, proč jsem už potřetí v řadě v hlavním zápase.” Zmínil také pěkné výplaty, i ty mu samozřejmě dělají radost. Vrásky si nedělá ani ze svého soupeře. “Každé ráno vstávám s tím, že mám před sebou hodně práce. Ono moc nezáleží na tom, kdo se přede mě postaví, soustředím se jen na to, abych se zlepšoval.”

Cory Sandhagen (15-4) v minulém roce stihl jeden jediný zápas, v září na něj nestačil Yadong Song. Američan si tedy spravil chuť a po dvou porážkách znovu nahodil spadlý řetěz. Sice o něm není tolik slyšet, protože na rozdíl od svých kolegů netráví čas na sociálních sítích, to ale dokáže vykompenzovat v kleci. Jeho neortodoxní styl je ostatně pověstný.

 

Souboj s Verou vnímá jako obrovskou příležitost ukázat, co v sobě má. Moc dobře si uvědomuje, jak je “Chito” odolný, ještě nikdo ho ostatně nedokázal ukončit. Sám tedy nechce příliš tlačit na pilu. Ocenil také jeho silnou vůli. Pro výhru je ale ochoten udělat cokoli. “V devíti z deseti případů máte pouze jednu šanci ukázat, že jste lepší. To mě drží v pozoru. Nezáleží mi teď na ničem jiném, než na tom, abych “Chita” v sobotu večer porazil, protože mám pravděpodobně pouze jeden večer na to, abych dokázal, že jsem lepší než on.”

Oba borce spojuje velká láska k MMA. “Sandman” se nechal slyšet, že de facto nemá žádné koníčky, život zkrátka a dobře zasvětil bojovým sportům. A podobně to má i Vera. Oba by logicky chtěli těžkou dřinu zúročit. “Dal bych život za to, abych se stal světovým šampionem, proto se stále zlepšuju,” řekl “Chito” v promo videu. “Z Coryho vymlátím duši.” Jeho slova však Sandhagena ještě více motivují. “Myslím si, že bojuju docela dobře, když musím něco dokazovat. Mám pocit, že se se mnou moc nepočítá, takže se těším, až lidem připomenu, že se ze mě může stát šampion.” Sandhagen předpokládá, že jde do boje s lepší výbavou. “Ještě nejsem za zenitem, vůbec ne, teprve se rozjíždím. Myslím si, že se bude hrát na jednu branku.”

Zdroje:  UFC Youtube

Nejnovější články