Skot Stevie Ray projevil statečné srdce a bitvu urval na body

Skot Stevie Ray projevil statečné srdce a bitvu urval na body zdroj: Profimedia

Johnson měl sice od prvních vteřin navrch, ale nakonec byl nucený kapitulovat. 

Lehká váha a co-main fight. Američan Michael Johnson sice v roce 2016 dokázal vypnout už po minutě a půl Dustina Poiriera, ale od té doby už zaznamenal pouhé dvě výhry, zbytek zápasů kapituloval. Naposledy ho ve třetím kole doslova vypnul Josh Emmett.

Skotský bojovník Steven Ray, který kdysi podlehl Ivanu Buchingerovi, nastupoval do duelu s podobnou statistikou. Svým soupeřům v posledních letech spíše podléhal a i v posledním zápase kapituloval hned v prvním kole, kdy schytal KO od Leonarda Santose.

První kolo nabídlo spíše taktičtější bitvu. Soupeři si sice vyměnili pár kombinací, ale spíše se drželi zkrátka a dávali si především pozor na dobrou obranu. Ray sice několikrát trefil dobrou zadní, ale Johnson většinou skvěle kontroval.  Druhé kolo začalo v podobném stylu, ale ke konci už přešlo do slušné přestřelky. Ray v obličeji po inkasovaných kopech začal slušně krvácet a byl rozhodně horším bojovníkem, ale projevil svojí tvrdost, nehnul ani brvou a s absolutně klidným a odhodlaným výrazem vydržel.

Třetí kolo už bylo naprosto otevřené. Kryty téměř nulové a údery lítaly z obou dvou stran. Johnson měl sice stále trochu víc navrch, ale po dvou minutách udělal hrozivou chybu, nechal se položit na zem a pustil si Raye na záda. Tam ho skotský bojovník nenechal chvíli v klidu a mezi kladívky, která mu sázel na hlavu, se dvakrát pokusil o rear naked choke. Johnsona sice nedokázal ukončit do časového limitu, ale na body to vystačilo. Výhra na body - Stevie Ray.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články