Tvrďák Gastelum šel dvakrát k zemi, ale vyrovnaný zápas dobojoval a Cannoniera dokázal potrápit

Tvrďák Gastelum šel dvakrát k zemi, ale vyrovnaný zápas dobojoval a Cannoniera dokázal potrápit zdroj: Getty Images

Hlavní zápas na dnešním turnaji UFC byl nádhernou ukázkou tvrdého MMA, ve kterém nebyla nouze o dramatické momenty.

UFC nám dnes ráno naservírovalo velice atraktivní zápas ve střední divizi, v němž se nemilosrdně pobili Jared „The Killa Gorilla“ Cannonier a Kelvin Gastelum.

Oba do zápasu vstupovali po prohře s nynějším vyzyvatelem číslo jedna Robertem Whittakerem a oba se chtěli dostat zpátky na vítěznou vlnu. Gastelum byl před zápasem na devátém místě v divizi a případné vítězství nad třetím Cannonierem by jej dostalo zase do užší špičky divize, odkud po sérii porážek vypadl. I přesto, že se mu v poslední době moc nedaří, jeho zápasy bývají velice atraktivní a souboj s takovým ranařem jako je Cannonier sliboval velkou show. A té se fanouškům také dostalo.

Cannonier do zápasu nastupoval očividně ve skvělé formě a už od začátku prvního kola nastolil tvrdý režim. Svými kopy na nohy, tělo i hlavu činil Gastelumovi problémy a ten se nemohl dostat do rytmu. Brazilcovou silnou stránkou je především boxing a wrestling, ale Američan mu neustálou změnou svých střehů a především tvrdými kopy nedovolil tyto zbraně použít. I přestože měl Gastelum několik dobrých okamžiků, první kolo šlo určitě za Cannonierem.

Ve druhém kole se ale Gastelum probral a začal předvádět to, na co jsme od něj zvyklí. Tvrdými a především velice rychlými boxerskými kombinacemi dokázal vzít Cannonierovi vítr z plachet a několikrát jej dostal do problémů, čímž poměrně přesvědčivě vyhrál druhé kolo.

Ve třetím kole se Gastelum chystal znovu rozjet tvrdý boxing, ale Cannonier jej rychle uzemnil, a to doslova. Nádherným pravým předním hákem jej trefil na čelist a na zlomek sekundy Brazilce vypnul. Ten se svalil na zem, ale okamžitě se probral a hned vyskočil zpět na nohy. Američan na něj ještě poslal highkick, ale brazilský tvrďák ukázal neuvěřitelně tvrdou bradu a v zápase se pokračovalo. Tohle kolo šlo ale určitě za Cannonierem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený The Combat Avenue (@combat.avenue)

Čtvrté kolo bylo trochu odpočinkové, až do doby, než Cannonier trefil Gasteluma skvěle načasovaným zvedákem přímo na bradu. Ten šel znovu na zem, ale opět se okamžitě zvedl nahoru a pokračoval v boji. Tento knockdown mu ale pravděpodobně prohrál kolo a možná i celý zápas, protože do té doby byl ve čtvrtém dějství o něco aktivnějším bojovníkem.

Zajímavé bylo, že trenéři obou bojovníků před pátým kolem svým svěřencům říkali, že oba vedou 3-1 na kola. V případě Rafaela Cordeira, trenéra Kelvina Gasteluma, to ale byl hodně optimistický odhad, který se později ukázal jako špatný.

Poslední kolo bylo znovu velice vyrovnané, ale Gastelum byl přece jen aktivnější a svými údery, neustálým tlakem a také takedowny dokázal urvat páté kolo na svou stranu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Running MMA (@runningmma)

Nakonec to ale na výhru nestačilo a všichni tři bodoví rozhodčí celkem po právu určili jako vítěze Jareda Cannoniera v poměru 48-47 na body. Gastelum byl z další porážky viditelně zklamaný a frustrovaný, ale za svůj výkon se rozhodně nemusí stydět a znovu ukázal skvělý zápas.

„Je vždy skvělé jít 5 kol s takovým bojovníkem jako je Kelvin, takže si výhry cením o to víc. Je známý tím, že je hodně tvrdý a houževnatý, a byl schopný vydržet hodně tvrdé rány. Jsem šťastný, že jsem to zvládl, ale nejsem spokojený s tím, že jsem ho neukončil,“ svěřil se po zápase Cannonier, který před zápasem Gastelumovi slíbil drink, pokud se mu podaří přežít první kolo.

"Myslím, že jsem vyhrál, ale to je jedno," napsal frustrovaný Gastelum po zápase na svém Twitteru.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články