„Udělám cokoliv, abych ho porazil, klidně mu prokousnu krkavici,“ říká s nadsázkou Dan Ige na svého soupeře Calvina Kattara

„Udělám cokoliv, abych ho porazil, klidně mu prokousnu krkavici,“ říká s nadsázkou Dan Ige na svého soupeře Calvina Kattara zdroj: Profimedia

UFC pokračuje dalším maratonem turnajů a již ve čtvrtek ráno se na Fight Islandu utkají Dan Ige a Calvin Kattar.

Už zítra UFC pokračuje dalším turnajem na Fight Islandu, tentokrát s názvem UFC on ESPN 13, kde se v hlavním zápase představí dva potenciální budoucí vyzyvatelé v pérové váze, Calvin Kattar a Dan Ige.

Dan Ige je v současné době na desáté pozici v žebříčku a výhrou nad Calvinem Kattarem může hodně získat. Kattar je totiž současná šestka a brousí si zuby na titulovou šanci.

Ige je určitě vyzyvatelský materiál. Ze 16 zápasů vyhrál 14 a v UFC má skóre 7-1, přičemž vyhrál 6 zápasů za sebou. Sice poslední dva zápasy vyhrál docela kontroverzně na split decision, ale i tak bude pro Kattara těžkým soupeřem, který prověří jeho šampionské ambice.

Calvin Kattar má na kontě 21 výher a 4 prohry a sice na podzim těsně prohrál se Zabitem Magomedsharipovem na body, ale v květnu porazil hodně přesvědčivě bombardéra Jeremyho Stephense, kterého zakontroval hodně tvrdým loktem a dorazil na zemi údery. Tím dal jasně najevo, že s ním je třeba počítat, a že má na to, aby se dostal k zápasu o titul.

 

Kattar je bojovník, který spoléhá především na svůj boxing a rád se do svých soupeřů pouští naplno a vyhledává divoké přestřelky. Tomu také odpovídá zajímavá statistika, kdy má 6,46 obdržených úderů za minutu. Jeho soupeř Dan Ige toho schytá v průměru více než dvojnásobně méně, resp. 3,13 úderů za minutu. Kattar umí využívat svých dlouhých rukou a ví jak knockoutovat své soupeře. To se mu povedlo v jedenácti případech a Ige si bude muset dávat pozor, aby se nestal dvanáctým v pořadí.

Síla Dana Igeho je naopak v tom, že dokáže kombinovat svůj striking s wrestlingem. Není to žádný knockoutový virtuóz, doposud knockoutoval jen 3 soupeře, ale umí vzít zápas na zem a tam jej ukončit submisí nebo získávat body tvrdými údery.

Ige je každopádně na Kattara velice namotivovaný a je odhodlaný pro výhru cokoliv. Ve včerejším interview dokonce prohlásil:

„Pro to, abych porazil Calvina Kattara udělám cokoliv. Když to bude třeba, klidně mu prokousnu krkavici,“ řekl (snad) s nadsázkou mladý Američan.

Mimo hlavní zápas mezi Kattarem a Igem se můžeme na hlavní kartě také těšit na další bojovníky:

V muší váze se střetne Tim Elliott proti Ryanovi Benoitovi, v pérové váze proti sobě nastoupí Jimmie Rivera a Cody Stamann a v ženské muší váze se utkají Molly McCann a Taila Santos.

Souboj mezi Abdulem Razzakem Alhassanem a Mounirem Lazzezem se nakonec místo původní welterové váhy bude konat v domluvené váze 174 liber, protože  Alhassan nenavážil o 3 libry a bude tak muset svému soupeři dát 20% ze své výplaty. Stejně tak v rámci prelims zápasů nenavážil Chris Fishgold, který rovněž přesáhl limit pérové váhy (146 liber) o rovné 3 libry.

Špatná zpráva zasáhla Jorge Gonzalese, který měl bojovat s Kennethem Bergem. Berg totiž nebyl lékařem připuštěn do zápasu kvůli zdravotním problémům způsobeným shazováním váhy. Zápas tak byl odvolán, ale Gonzales by měl i přesto dostat svoji výplatu.

Hlavní karta turnaje Ige vs. Kattar začíná ve čtvrtek ve 4 hodiny ráno. Pokud ale nechcete tak brzy vstávat, přečtěte si naše zápasové reporty, které budou k dispozici krátce po skončení turnaje.

Zdroje:  Sherdog , mmafighting.com

Nejnovější články