UFC 251 byl největší turnaj od zápasu mezi Conorem a Khabibem. Prodalo se přes 1,3 milionu pay-per-view

UFC 251 byl největší turnaj od zápasu mezi Conorem a Khabibem. Prodalo se přes 1,3 milionu pay-per-view zdroj: Profimedia

Nápad UFC s „Fight Islandem“ se vyplatil. Turnaj UFC 251 šel na dračku.

UFC dalo do budování a uskutečnění turnaje na „Fight Islandu“ velké úsilí a určitě i spoustu peněz. Dana White si ale může mnout ruce, protože tato snaha se rozhodně vyplatila.

Šéf UFC nebyl daleko od pravdy, když říkal, že tento turnaj, co se týče sledovanosti, šlape na paty zatím nejvýdělečnějšímu turnaji UFC 229, na kterém se utkal Conor McGregor s Khabibem Nurmagomedovem. Ten je odhadován na 2,4 miliony pay-per-view (PPV).

Tento víkend UFC 251 v Abú Dhabí totiž vygenerovalo velice pěkných 1,3 milionu PPV. Cena za jeden „digitální lístek“ byla necelých 65 dolarů a balíček na zbytek roku stál necelých 85 dolarů.

Usman vs. Masvidal zdroj: Profimedia

UFC tak rozhodně neprodělalo. Kapsu si na tomto úspěchu "namastil" také jeden z hlavních protagonistů celého turnaje, Jorge Masvidal. Ten vzal souboj s Kamaru Usmanem na poslední chvíli a v podstatě tak zachránil hlavní zápas turnaje. I přestože v zápase o titul prohrál, díky tomu, že si vyjednal podíl na koupených PPV, může být i tak z výsledku hodně šťastný.

Nutno dodat, že tento úspěch z prodeje PPV byl z velké části také zásluhou samotného Jorgeho Masvidala. Díky kombinaci jeho charisma, dobře prodané nenávisti vůči Kamaru Usmanovi a možná i trochu přeceněním jeho schopností, se čísla za prodané PPV dostaly do těchto rekordních výšin.

Svým fanouškům za to Masvidal také náležitě poděkoval:

„Ohromující míra podpory, kterou jsem obdržel před, během a po tomto zápase byla pokořující. Pořád mám před sebou spoustu cílů. Všem, kteří si naladili UFC, aby mě viděli vyhrát, děkuji. Těm, kteří si naladili, aby mě viděli prohrát, děkuji.“

UFC 251 se tak zařadilo na pomyslnou třetí příčku v počtu zakoupených PPV. Před ním je jen UFC 229 (Conor vs. Khabib) a UFC 202 (Conor vs. Diaz 2). Hned v závěsu, resp. na stejné úrovni jsou turnaje UFC 196 (Conor vs. Diaz), UFC 100 (Lesnar vs. Mir) a UFC 205 (Conor vs. Alvarez).

Dana White byl z výsledku samozřejmě taky nadšený a asi to tak nějak tušil ještě před samotným turnajem:

„Tohle je jeden z nejúspěšnějších turnajů, které jsme kdy udělali, když se kouknete na čísla a na to, co se děje,“ řekl Dana White.

„Zrovna jsem to říkal těm klukům – právě jsem opustil meeting bojovníků – tenhle turnaj jde mimo tabulky. Tenhle turnaj bude větší, než zápasy Conora McGregora,“ řekl White ještě před turnajem. „Jediný turnaj, který by mohl být srovnatelný, je zápas mezi Conorem a Khabibem. Řeknu vám to takhle, dám vám zajímavou statistiku: Náš obchod s UFC věcmi už teď prodal více věcí, než za celý rok 2019. Už teď jsme porazili rok 2019. Tahle věc vypadá, že bude největším zápasem, jaký jsem kdy viděl ve své kariéře.“

Tím však UFC zdaleka nekončí. Hned zítra nás čeká další turnaj, na kterém se v hlavním zápase utká Dan Ige s Calvinem Kattarem, což rozhodně bude stát za to.

Zdroje:  BJPenn.com , mmafighting.com

Nejnovější články