UFC Fight Night 152 nabídne střet bývalého šampiona RDA s talentovaným Leem

UFC Fight Night 152 nabídne střet bývalého šampiona RDA s talentovaným Leem zdroj: Profimedia

Dnes před půlnocí vypukne v americkém Rochestru UFC Fight Night 152, pojďme si dva hlavní zápasy představit konkrétněji.

Rafael dos Anjos vs. Kevin Lee

V hlavním zápase večera se ve welterové váze střetnou dva bývalí bojovníci lehké váhy. Rafael dos Anjos přestoupil do welteru, protože už odmítal trpět při shazování na lehkou váhu a to i přes to, že v ní vyhrál titul (a dle svých slov ho kvůli brutálnímu shazování i ztratil). Pro Kevina Leeho to bude první zápas ve welteru. Jde také o zajímavý střet, protože dos Anjos je vnímaný jako skromný, nekontroverzní typ bojovníka, zatímco Lee se v lehké váze snažil prosadit i kontroverzními konflikty.

Anjosovi se nejdřív dařilo, když porazil Tareca Sefiedina, Neila Magnyho a Robieho Lawlera, poslední dva zápasy ale nezvládl a Colby Covington a Kamaru Usman proti němu slavili úspěch. Lee měl střídavé úspěchy, porazil Michael Chiesu, prohrál s Tony Fergusonem, porazil Edisona Barbozu a naposledy v prosinci prohrál s Alem Iaquintou.

Půjde rozhodně o velice zajímavý zápas a favorita zde není. Nicméně dos Anjos mívá problémy s presujícími wrestlery což Lee splňuje. Na druhou stranu, dos Anjos byl opravdu mimo svou ligu jedn v zápase s Kamaru Usmanem a s ním byl mimo ligu úplně každý, včetně šampiona Tyrona Woodleyho. Kevin Lee byl v lehké váze vnímaný jako velký talent a kandiát na titulový boj, ale prohra s Tonym Fergusonem (ačkoliv Leeho oslabila stafylokoková infekce, kterou zatajil) a především podivný výkon proti Alu Iaquintovi, jej poslaly mimo diskusi o titul lehké váhy a o pár kilo výš.

dos anjos kevin lee zdroj: Profimedia

Antonio Carlos Junior vs. Ian Heinisch

Co-fight nám nabídne střední váhu. Antonio Carlos Jr. rok nebojoval vinou zranění v přípravě na Eliase Theodoroura. Předtím ale neprohrál už pět zápasu a tento brazilský borec udělá vše pro to, aby jeho série pokračovala. Ian Heinisch se postaví do teprve druhého zápasu UFC, ten první zvládl, když porazil Cezara Ferreiru a rozhodně bude pro Carlose nevypočítatelným soupeřem soupeřem. Jde navíc o rozdílné soupeře, Junior se specializuje spíše na zem a na submise, Heinischovou parketou jsou ostré lokty a souboj v postoji. Jelikož ale Heinisch naskočil na poslední chvíli kvůli odstoupení Magnyho, favoritem je Brazilec.

Další zápasy:

Aspen Ladd vs. Sijara Eubanks

Derrick Krantz vs. Vicente Luque

Charles Oliveira vs. Nik Lentz

Davi Ramos vs. Austin Hubbard

PRELIM KARTA

Megan Anderson vs. Felicia Spencer

Grant Dawson vs. Michael Trizano

Desmond Green vs. Charles Jourdain

Pattrik Cummins vs. Ed Herman

Michel Pereira vs. Danny Roberts

Zak Cummings vs. Trevin Giles

Julio Arce vs. Julian Erosa

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články