UFC na podzim domlouvá bitvu mezi Gaethjem a Chandlerem, která slibuje zvedat diváky ze sedadel

UFC na podzim domlouvá bitvu mezi Gaethjem a Chandlerem, která slibuje zvedat diváky ze sedadel zdroj: Profimedia

Po oznámení tohoto zápasu muselo zaplesat srdce každého fanouška MMA. V kleci se totiž setkají dva bojovníci, kteří vyznávají styl knockoutuj nebo padni.

Léto ještě zdaleka neskončilo a UFC již plánuje zápasy na podzim. Už před pár dny bylo oznámeno, že se nenáviděný Američan Colby Covington dočká odvety proti šampionovi welterové divize Kamaru Usmanovi. Jejich první souboj patřil k tomu nejlepšímu, co bylo v posledních letech v kleci k vidění, takže se rozhodně máme na co těšit. Na listopadové UFC 268 ale s největší pravděpodobností přibude ještě fanouškovská lahůdka a vážný konkurent na bonus za zápas večera –⁠ Michael Chandler by se totiž na stejné akci měl pobít s Justinem Gaethjem.

Pětatřicetiletý Chandler přišel do UFC z konkurenčního Bellatoru, kde hned několikrát usedl na trůn lehké váhy. Mnoha fanouškům se ale nelíbilo, že hned dostal pozici náhradníka do titulového zápasu mezi Khabibem a Gaethjem, takže se mohl teoreticky stát šampionem už ve svém prvním zápase pod největší světovou organizací. Naštěstí ale jeho záskok nebyl potřeba a v rámci UFC se tedy představil až o něco později proti Danu Hookerovi, kterého sestřelil v 1. kole parádním hákem.

Následně dostal Chandler přece jen šanci zabojovat o titul. Brazilce Oliveiru měl sice doslova na lopatě, ale hned na začátku 2. kola se karta obrátila a byl to nakonec on, kdo se po sérii úderů poroučel k zemi. Americký bojovník se ale nijak netají tím, že by o titul v brzké budoucnosti rád zabojoval znovu. K tomu, aby prokázal své kvality, si vyhlédl dvojku divizního žebříčku Justina Gaethjeho.

O tomhle souboji si fanoušci šuškali už nějakou dobu a nedávno jej zmínil i šéf UFC Dana White: "Pro Chandlera máme několik možností. Mohl by bojovat s Gaethjem. Uvidíme. Zatím není domluveno, ale dávalo by to smysl a byl by to zábavný zápas. Jen si Chandlera a Gaethjeho představte..." 

Jeho vyjádření dávalo tušit, že v zákulisí již zřejmě probíhají jednání. Chandler si ale před pár dny během živého vysílání na Instagramu postěžoval, že se mu Gaethje vyhýbá. "Řeknu vám to takhle: zmínil jsem jeho jméno už nejméně 100krát, od té doby, co jsem podepsal smlouvu s UFC. Zápas se mnou mu byl nabídnut 3krát nebo 4krát, pokaždé odmítl. Jsme v žebříčku 2 místa od sebe. Nezápasil od loňského října a zápas potřebuje, pokud pomýšlí na titul. Ale z nějakého důvodu on a jeho tým nemají zájem se mnou bojovat."

Justin ale následně nabídl svůj úhel pohledu. "Chandler mele nesmysly. Byl jsem 3 týdny v přípravě a čekal jsem na to, až podepíše smlouvu, abych se pak vzbudil a zjistil, že mu jeho tatíček Dana dal titulák. Od toho KO byl mimo. Co mi uniká? Jsem na dovolené a ten blb mě pomlouvá."

Novinář Brett Okamoto z ESPN dnes ale přišel s informací, že se obě strany nakonec přece jen dohodly a čeká se jen na formální podpis smluv. Vypadá to tedy, že nás 6. listopadu na UFC 268 čeká bitva, která je papírově horkým kandidátem na zápas roku. Gaethje je totiž blázen, který se vyžívá v šílených přestřelkách. Navíc má bohaté zkušenosti z wrestlingu, takže si na něj Chandler nejspíš se zemařinou jen tak nepřijde a souboj se bude odehrávat převážně v postoji, kde by měl mít navrch Justin. Michael ale už několikrát ukázal, že jeho tvrdé údery mají také KO potenciál. Tenhle duel zkrátka na body s největší pravděpodobností neskončí. 

Zdroje:  espn.com

Nejnovější články