Colby Covington se na podzim dočká titulové odvety proti Kamaru Usmanovi

Colby Covington se na podzim dočká titulové odvety proti Kamaru Usmanovi Colby Covington - Kamaru Usman | zdroj: Getty Images

Pomstí se Colby Covington šampionovi welterové váhy Kamaru Usmanovi za zlomenou čelist? To se dozvíme pravděpodobně v listopadu.

Odveta mezi šampionem welterové váhy UFC Kamaru „The Nigerian Nightmare“ Usmanem a divizní jedničkou Colbym "Chaos" Covingtonem je v tomto roce jedním z častých témat k diskusím. Dnes v noci začal navíc tento titulový zápas nabírat reálných rozměrů.

Jejich první společný duel patřil k vrcholům roku 2019. Usman byl totiž do té doby kritizován, že svým taktickým stylem a neustálým kontrolováním soupeřů na zemi nepatří zrovna k nejatraktivnějším bojovníkům. S Covingtonem však předvedl skvělou postojářskou bitvu plnou tvrdých úderů, ve které dokázal svému protivníkovi zlomit čelist a následně ho v pátém kole ukončil pomocí TKO.

Tato prohra se Covingtonovi vůbec nelíbila a několikrát se nechal slyšet, že zápas byl ukončen předčasně, a že nebýt toho, dokázal by nad Usmanem zvítězit. Od té doby dokázal Usman dvakrát porazit Jorgeho Masvidala (na body a ukázkovým knockoutem ve druhém kole) a po technickém KO také svého bývalého tréninkového parťáka Gilberta Burnse, zatímco Colby loni v říjnu dominoval proti bývalému šampionovi Tyronu Woodleymu, který byl nucený ve čtvrtém kole kvůli prasklým žebrům odstoupit.

Nyní se podle všeho cesty Usmana a Covingtona opět spojí. Jako první přišel s touto zprávou prezident UFC Dana White, který dnes v noci při propagaci novinek v UFC pro ESPN naznačil, že by měli být oba borci součástí jednoho z podzimních turnajů.

S konkrétnějšími informacemi přišel poté renomovaný server MMA Junkie, podle jejichž zdrojů blízkých vedení UFC by se měli Usman s Covingtonem představit v hlavním zápase turnaje UFC 268, jenž je naplánovaný na 6. listopadu do slavné newyorské haly Madison Square Garden. Zdá se tedy, že bychom se na začátku předposledního měsíce tohoto roku mohli dočkat velice třaskavého tituláku.

Zdroje:  ESPN , MMA Junkie

Nejnovější články