UFC nečekaně rozvázala smlouvu s Eliasem Theodorouem a dalšími bojovníky

UFC nečekaně rozvázala smlouvu s Eliasem Theodorouem a dalšími bojovníky Elias Theodorou | zdroj: Profimedia

UFC už nepočítá s několika bojovníky, mezi nimi i známá jména.

Elias Theodorou, Wilson Reis, Eric Shelton a Marcelo Golm. To jsou jména odcházejících bojovníků z UFC. Zprávu potvrdily weby Combate a MMAjunkie.

Elias Theodorou prošel rovnými deseti zápasy v UFC a patří asi k nejznámějším z čtveřice bojovníků. Kanaďan, který se narodil řeckým imigrantům, se chtěl původně věnovat reklamní činnosti, podle které si také zvolil vysokou školu. Hned v prvním ročníku se ovšem vrhnul na MMA a tím si odstartoval svoji kariéru. Po jedné výhře v Bellatoru a několika výhrách v nižších divizích dostal pozvánku do americké TV show The Ultimate Fighter.

Jednalo se o speciální díl, ve kterém se odehrál souboj Kanady s Austrálií. Bojovalo se v Sydney a v Torontu a 16 bojovníku se utkalo v eliminačním turnaji. Theodorou vyhrál celého pavouka střední váhy a to ho vystřelilo do UFC. Tam se rozhodně neztratil a pouze třikrát prohrál. Jenže jak... Z grindera, který hlavně zápasí se začal přeměňovat na opatrného strikera, který vyhrával na body velmi nudným způsobem. Jeho fighty byly často přetaktizované, ne moc atraktivní a ránu do vazu mu zjevně zasadil ten poslední s Dereckem Brunsonem, který nejen prohrál, ale ještě mu došel dech v prvním kole a v oktagonu připomínal spíše opilce. Otřesná podívaná.

Jinak je ale Theodorou zábavný chlapík jak na Twitteru, tak třeba i díky tomu, že si v ženské organizaci Invicta zahrál na "ring guye".

Wilson Reis patřil mezi veterány musíš váhy. Jeho kariéra MMA začala po zisku černého pásku v jiu-jitsu a jeho první profesionální zápas ultimátů proběhl v americké soutěži EliteXC. Tam ho čtyři výhry v řadě posunuly do Bellatoru, kde se pohyboval dva roky. Po dvou posledních prohrách mu nebyla prodloužena smlouva a on se vrátil do své domovské Brazílie, tam se zúčastnil turnaje WFE 11 a objevil se také v britské Cage Warriors na turnaji v skotském Glasgow.

Oba dva zápasy vyhrál submisí a to mu zajistilo vstupenku do UFC. Tam odbojoval třináct zápasů a porazil dokonce i Dustina Ortize. Vaz mu nejspíš zlomily čtyři prohry z posledních pěti zápasů, nutno ale podotknout, že stál proti jménům jako Demitrous Johnson, Henry Cejudo nebo Alexandre Pantoja. Plus fakt, že UFC chce muší váhu zavřít a postupně propouští všechny bojovníky, kteří dle nich nemají šanci uspět v bantamu. A Reis už je na tohle starý a Pantoja to brutálně prokázal.

Eric Shelton začal svoji kariéru před šesti lety amatérským MMA a zaujal statistikou jedenácti výher a pouhých dvou proher. Stejně jako Theodorou se zůčastnil TV show The Ultimate Fighter, ale na rozdíl od Kanaďana nezvládl semifinále. I tak si Američana všimli promotéři UFC a nabídli mu za jeho dravý styl kontrakt. Konkurence v UFC ale byla příliš silná a z šesti zápasů hned čtyři prohrál. Boje to byly těsné, ale všechny skončily na body.

Marcelo Golm patří k těm hodně málo známým. Brazilec, který se pohyboval v těžké váze a vyhlédl si ho American Top Team, si zajistil kontrakt v UFC v brazilských organizacích, kde ho zdobilo pět výher v řadě a žádná prohra. V UFC vyhrál bohužel jen jeden zápas a další tři prohrál, v posledním ho Sergej Pavlovič vypnul už po jedné minutě a šesti sekundách a tím mu ukončil i kariéru v UFC.

Na závěr jedna zajímavá statistika, v mužské muší váze je momentálně v UFC pouhých 13 bojovníků. Pokud chcete důkaz o tom, že UFC hodlá tuhle divizi zavřít, lepší nenajdete.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články