UFC prý Makhachevovi nabídlo extra příplatek, pokud Dariushe ukončí před limitem

UFC prý Makhachevovi nabídlo extra příplatek, pokud Dariushe ukončí před limitem Islam Makhachev po boku svého kamaráda a nyní také trenéra Khabiba Nurmagomedova. | zdroj: Profimedia

Mnozí mu předvídají, že brzy zaujme místo po fenomenálním Khabibovi. Ještě před soubojem o titul lehké váhy však bude muset zdolat náročného soupeře, o motivaci ale rozhodně nouzi mít nebude.

Donedávna nepřehledná situace na špici lehké váhy UFC se v posledních dnech pořádně projasnila oznámením zápasu Islama Makchacheva s Beneilem Dariushem.

Islam Makchachev je považován za nástupce legendárního Khabiba. Aktuálně na kontě sérii 9 vítězství v řadě, všechny pod hlavičkou UFC, přičemž naposledy nedal sebemenší Danu Hookerovi sebemenší šanci a donutil ho odklepat po pouhých 145 vteřinách. Není se tedy čemu divit, že z tábora dagestánského bojovníka se začaly stále více ozývat hlasy, že si zaslouží titulový zápas. Asi nejhlasitěji se na toto téma vyjadřoval bývalý šampión a Makchachevův kamarád Khabib Nurmagomedov, který se kvůli tomu dokonce dostal do twitterové přestřelky s Justinem Gathjem.

Ať už si však my myslíme o férovosti UFC při skládání titulových zápasů cokoliv, Islamův tým se pravděpodobně smířil s faktem, že to na boj o pás ještě není a přijal nabídku na střetnutí s třetím mužem lehké váhy – Beneilem Dariushem. Jistě k tomu přispělo UFC, které údajně slíbilo Islamovi v případě vítězství právě titulový zápas. A neskončilo pouze u toho, jak prozradil Khabib v rozhovoru pro ESPN:

„Je to jako soukromá novinka, ale chci to sdílet s tebou a s fanoušky, protože je to fakt hodně zajímavé. UFC opravdu chtělo tenhle zápas, takže mu řekli, jestli ho (Dariushe) ukončíš, dáme ti dvojnásobnou prémii.“

Jestli podobné pozápasové záruky dostal také Beneil Dariush, není známo. Jisté však je, že nás na konci února čeká velmi zajímavý duel mezi vyznavači podobného způsobu boje. Dagestánský zápasník v kleci využívá hlavně svůj skvělý wrestling, který má v krvi stejně jako většina jeho krajanů. Tentokrát by měl mít ale v kleci v tomto směru rovnocenného soupeře.

Beneil Dariush se narodil a prožil prvních devět let svého života jen několik set kilometrů jižně od Dagestánu, v severním Íránu. K bojovým uměním se ale dostal až po příchodu do USA, kdy se na škole zamiloval do wrestlingu, k němuž posléze přidal BJJ. A svého stylu se nehodlá vzdát ani proti dominantnímu wrestlerovi jako je Makchachev.

„Moc nepřemýšlím nad Islamem, přemýšlím hlavně o sobě. Co dělám v mých zápasech? Jsem grappler, to je jasné, takže to nebude, že si řeknu, ou je to grappler, takže nemůžu zápasit na zemi. Samozřejmě, že to zkusím,“ řekl Dariush v rozhovoru pro RT Sport.

Do střetu s Makhachevem půjde se šňůrou sedmi vítězných zápasů, naposledy slavil proti Tonymu Fergusonovi. A není nebezpečný pouze na zemi, dva zápasy této série dokázal ukončit skrz poměrně spektakulární KO.

Uznání se Beneilovi dostalo také od Khabiba: „Já vážně věřím, že tihle dva (Makchachev a Dariush) jsou nejlepší na světě, jsou to v tuhle chvíli dvě nejlepší lehké váhy na světě. Věřím, že si oba teď zaslouží bojovat o titul“

Minimálně jeden z nich o pás pravděpodobně zápasit skutečně bude. Otázkou však je, jestli to bude už proti vítězi prosincového „tituláku“ mezi Charlesem Oliveirou a Dustinem Poirierem. Všechno totiž nasvědčuje tomu, že jako další dostane šanci Justin Gaethje. Pokud by ho ale náhodou ze hry vyřadilo zranění, náhradník bude pravděpodobně jasný.

Zápas Makchachev vs. Dariush je naplánovaný na 26. února na UFC Fight Night 203. Místo konání galavečera zatím nebylo oznámeno.

Zdroje:  ESPN , RT Sport

Nejnovější články