„Ukažte mi něco úžasného a přimějte mě chtít se vrátit,“ vzkazuje Khabib Nurmagomedov na adresu McGregora a spol.

„Ukažte mi něco úžasného a přimějte mě chtít se vrátit,“ vzkazuje Khabib Nurmagomedov na adresu McGregora a spol. zdroj: Profimedia

Neporažený šampion Khabib Nurmagomedov nastínil, že jej přece jen možná v oktagonu uvidíme.

Je to už pár měsíců, co si Khabib poradil s Justinem Gaethjem, kterého uškrtil na triangle choke ve druhém kole a následně šokoval svět, když zahodil své rukavice na zem a oznámil, že odchází do důchodu.

Podle jeho vlastních slov nechtěl bojovat bez svého otce, který jej trénoval a provázel téměř všemi jeho zápasy a který v létě zemřel na koronavirus. Khabib prozradil, že dal slib své matce, že už nikdy nebude bojovat.

To se ale může změnit. Ze začátku Khabib říkal, že nemá žádnou motivaci dál bojovat, a že jediné, co by jej do oktagonu přivedlo by byla obrovská výplata (říkal něco o 100 milionech dolarů) nebo možnost bojovat proti jednomu z nejlepších bojovníků, kteří kdy vstoupili do oktagonu, Georgesovi St. Pierrovi. Obě podmínky jsou velice těžko splnitelné, ale nakonec to možná až zas tak horké nebude a je možné, že dagestánského šampiona v oktagonu přece jen uvidíme.

Prezident UFC Dana White měl totiž v pátek s Khabibem schůzku a prozradil, že Khabiba zaujal nedávný výkon Charlese Oliveiry, který dominoval Tonymu Fergusonovi dosud nevídaným způsobem:

„Khabib teď cítí, že dokázal všechno, co chtěl. Řekl, že Charles Oliveira vypadal velice dobře v jeho posledním zápase proti Tony Fergusonovi,“ řekl Dana White, který zároveň dodal, že dagestánský šampion bude bedlivě sledovat turnaj UFC 257, na kterém se ve dvou zápasech utká špička lehké divize - Conor McGregor s Dustinem Poirierem a Dan Hooker s Michaelem Chandlerem.

Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

A Dana White prozradil, že pokud by tito bojovníci předvedli něco, co by Khabiba zaujalo, je možné, že by se mohl vrátit:

„Řekl mi: ‚nikdy bych nechtěl zdržovat divizi a držet ten pás na úkor kohokoliv jiného. Budu se v sobotu dívat… ukažte mi něco spektakulárního a přimějte mě, abych se chtěl vrátit,“ přetlumočil šéf UFC slova Khabiba Nurmagomedova.

Není tajemstvím, že UFC by velice rádo vidělo odvetu McGregora a Nurmagomedova, od které si slibuje pořádnou výplatu. Jejich první zápas totiž vygeneroval dosud rekordní PPV a dá se očekávat, že odveta by mohla být ještě sledovanější. Aby k této odvetě ale došlo, nejdřív musí Conor McGregor porazit Dustina Poiriera, který se mu postaví do cesty příští víkend na turnaji UFC 257.

Zdroje:  UFC , espnmma.com

Nejnovější články