Vypadám jako květák, smál se po zápase nový šampion UFC. Příště by rád zúčtoval s Adesanyou

Vypadám jako květák, smál se po zápase nový šampion UFC. Příště by rád zúčtoval s Adesanyou Zbitý ale šťastný Dricus du Plessis | zdroj: Profimedia

Dricus du Plessis o víkendu ukázal, že dokáže v oktagonu bojovat i 25 minut a stal se novým šampionem střední váhy. Pokud mu to doktoři dovolí, rád by se brzy vrátil zpět, v hledáčku má teď jediného soupeře.

Zbitý ale šťastný, tak působil na tiskové konferenci po turnaji UFC 297 nový šampion střední váhy Dricus du Plessis, kterému se po tvrdé 25minutové bitvě povedlo připravit o pás Seana Stricklanda. "Pamatujete si, jak jsem byl před tímhle zápasem krásný? Teď vypadám jako květák," zažertoval.

Stačilo přitom málo a jeho nálada by byla pod bodem mrazu, zvítězil totiž těsně 2:1 na body, to znamená, že jeden ze tří rozhodčích viděl vyhrát Stricklanda. "Jakmile při vyhlašování začali – jeden rozhodčí, druhý rozhodčí... Tak jsem si říkal: A sakra! Do té chvíle jsem si upřímně myslel, že jsem na vítězství udělal dost," popsal své myšlenky během napínavého vyhlašování výsledku. Druhým dechem ale přiznal, že se i podle něj jednalo o hodně vyrovnaný souboj.

"Když pak řekli, že jsem nový šampion, cítil jsem, jako by se celých těch patnáct let dřiny, snění a obětování zhmotnilo v té jedné větě. Bylo to neuvěřitelné." 

V Jižní Africe se okamžitě začalo slavit, Du Plessis totiž svou domovinu doslova zakreslil na mapu MMA světa. On sám zavzpomínal, že už v začátcích kariéry, kdy ještě bojoval v kickboxerském ringu, nikdo nevěřil, že by mohl uspět na mezinárodní scéně. Teď tedy svůj životní úspěch plánuje náležitě oslavit. "Asi budu pít hodně piva. Zůstanu pár dnů v Kanadě, budu hodně jíst, jídlo tady v Torontu vypadá skvěle, takže ho pořádně ochutnám. A pak se vrátím domů a tam začne ta pravá party."

Dricus du Plessis Dricus du Plessis si vychutnává životní úspěch. | zdroj: Profimedia

Oslavy sice nejspíš budou intenzivní, ale ne moc dlouhé. Nový šampion sice cestou z oktagonu trochu kulhal a na tiskovce přiznal, že ještě netuší, zda si ze zápasu neodnesl nějaké zranění, zároveň ale vyhlíží brzký návrat. Hned totiž vyzval Israele Adesanyu.

Tento duel už byl v plánu loni na podzim a zejména ze strany tehdejšího šampiona mu předcházel dost agresivní trashtalk. Du Plessis ale nakonec nemohl nastoupit kvůli zranění a Adesanya dal přednost právě Stricklandovi, který mu pás sebral. Dricus sice tvrdí, že pro něj zápas s Israelem není nikterak osobní, ale fanoušci ho chtějí vidět, a tak by se měl odehrát. "Nechci tomu dávat žádné datum, UFC 300 zní úžasně, ale uvidíme, co řekne doktor."

O titulovou šanci už se sice přihlásil také Khamzat Chimaev, o souboj s ním ale nový šampion nejeví žádný zájem. "Vždyť on vyzýval i Jona Jonese, toho chlapa nemůže nikdo brát vážně." Vypadá to tedy, že čečenskému predátorovi nezbyde, než ulovit jinou kořist, aby ukázal, že se s ním ve střední váze musí počítat.

Zdroje:  Tisková konference UFC , TNT Sports

Nejnovější články