Zabit Magomedsharipov nepřipustil překvapení a porazil Calvina Kattara

Zabit Magomedsharipov nepřipustil překvapení a porazil Calvina Kattara zdroj: Profimedia

Dagestánský bojovník zvítězil po patnácti minutách fantastické podívané

V hlavním zápasu večera změřili síly dagestánský zabiják Magomedsharipov a "bostonský finišer" Calvin Kattar.

Oba borci se v oktagonu téměř vznášeli hned od prvních okamžiků. Lehcí na nohách, rychlí a vypočítaví. Tři minuty bleskových, vyrovnaných výměn. Ke konci kola se začal víc prosazovat Zabit se svými neortodoxními technikami. Otevřel útok loktem, tančil stranou a z úkroku vykopl - zkrátka prováděl věci, co se zas tak často nevidí. Těsně před koncem kola ještě trefil protivníka pěstí z otočky.

I druhé kolo začalo v pěkně ostrém tempu. Nebylo proč vyčkávat, proč vymýšlet strategie, šetřit síly nebo plánovat, však se bojovalo jenom na tři kola. Zabit opět řetězil pohyby v nečekaném stylu. Létající koleno po fintě a pěsti z otočky. Kattar se ale nenechal nachytat a kontroval zejména úsporně vypadajícím, ale dobře propočítaným boxem.

Oba borci uchvacovali vysokou úrovní taktiky a pečlivě pilovanou technikou. Zabit podrazil Kattarovi nohy, ten ale předvedl reakci jak z učebnice, všechno vykryl a vyskočil zpátky do postoje. Bylo to jak pozorovat akční rychlošachy, jen s poněkud násilnější pointou.

Zabit Magomedsharipov - Calvin Kattar Zdroj: Profimedia.cz | zdroj: Profimedia

Ve třetím kole si oba vyměnili asi tak stoosmdesát jabů během prvních pěti vteřin. Následovalo dalších pět minut až k prasknutí nacpaných nápaditými útoky a svěžími bojovnickými experimenty. Nikdo nevěděl, co se stane, ale zdálo se, že Zabit má mírně navrch.

Boxerský expert Kattar ale nechtěl dát kůži zadarmo a s přibývajícím časem zvyšoval i tempo pěstních výpadů. Ke konci už pršely horem dolem, což Zabit přerušil takedownem.

Finální gong poslal elektrizující zápas k rozhodnutí sudím. Předchozí dojem se potvrdil, po patnácti minutách strhující podívané v obrovském tempu zdvihl ruce Zabit a vylepšil si skóre kariéry na 18-1. V pozápasovém rozhovoru ještě vyzval vítěze chystaného zápasu Holloway - Volkanovski.

Vítěz: Zabit Magomedsharipov na body

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články