Zápas Muradova bohužel skončil už po 11 vteřinách kvůli ošklivému dloubnutí do oka

Zápas Muradova bohužel skončil už po 11 vteřinách kvůli ošklivému dloubnutí do oka Makhmud Muradov | zdroj: Profimedia

Dlouhé týdny tvrdé přípravy přišly vniveč, Makmud Muradov neměl šanci v oktagonu prakticky nic ukázat. Neporažený Dagestánec ho totiž hned v úvodu zápasu nechtěně dloubl do oka tak silně, že rozhodčí zápas raději ukončil bez výsledku.

Makhmud Muradov si dnes v noci vybral pořádnou porci smůly, jeho souboj s neporaženým Aliaskhabem Khizrievem skončil bez výsledku už po 11 vteřinách kvůli šťouchanci do oka ze strany Dagestánce. Společně s duelem Kevin Casey vs. Antonio Carlos Junior z roku 2015 se jedná o nejrychlejší ukončení zapříčiněné eyepokem.

Jak k situaci došlo? Khizriev začal hodně zostra, jeho tvrdému zadnímu úderu se Mach sice vyhnul, jakmile se ale následně hlavou přiblížil, Dagestánec ho nechtěně šťouchl prsty přímo do oka. Rozhodčí Herb Dean pak po poradě s lékařem zápas raději ukončil bez výsledku.

"Jsem v pořádku, jenom to oko můžu otevřít maximálně takhle," informoval Muradov prostřednictvím Instagramu po cestě do nemocnice. "Ten palec jsem cítil až v mozku. Asi se to takhle muselo stát. Jenom mě s*re ta příprava, opravdu jsem se připravoval na sto procent. Všechno jsem nechal stranou, makal jsem, ale bohužel se to asi takhle muselo stát. Děkuju Bohu za všechno a moc děkuju vám všem, kteří mě podporujete a stojíte za mnou. Jedeme dál."

Běžnou praxí je v podobných případech odveta, zda ji ale UFC domluví, bude záležet na tom, jak rychle bude Makhmud moci naskočit zpět. Khizriev si ze zápasu neodnesl žádné zranění, v posledních letech měl navíc smůlu na rušení zápasů, takže je pravděpodobné, že bude chtít dohnat ztracený čas a bude se snažit vrátit co nejdříve, případně se mu bude UFC snažit domluvit zápas na červnový turnaj v Saúdské Arábii.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články