Rekord Francise Ngannoua byl prý překonán, nejtvrdším úderem v UFC se teď pyšní bojovník ze střední váhy

Rekord Francise Ngannoua byl prý překonán, nejtvrdším úderem v UFC se teď pyšní bojovník ze střední váhy O síle Francisových úderů už se přesvědčil nejeden bojovník. | zdroj: Profimedia

Přístroj ukázal, že má Joe Pyfer o dost tvrdší úder než Francis Ngannou, oficiálně mu ale zatím rekord uznán nebyl.

Většina fanoušků MMA asi ví, že za majitele nejtvrdšího úderu je považován Francis Ngannou. Teď se ale začalo mluvit o tom, že byl jeho rekord možná překonán. Hostem jedné z nedávných epizod podcastu Joe Rogan Experience byl až donedávna neporažený bojovník z welterové váhy Sean Brady. Ten zatím jedinou prohru v kariéře zaznamenal proti Belalu Muhammadovi, který mu dominoval takovým způsobem, že rozhodčí musel zasáhnout a vše rychle ukončit.

V tělocvičně ale Brady schytává ještě větší rány, trénuje totiž s Joem Pyferem. “Ten šmejd má šíleně silné rány,” popsal ho sám Rogan. “Měli bychom lidem říct, že překonal Francisův rekord na stroji v UFC performance institutu.”

Brady nicméně doplnil, že tomu správce přístroje odmítl uvěřit, ani když to Pyfer dokázal třikrát po sobě, a rekord neuznal. Prý nedokázal pochopit, jak může mít zápasník ze střední váhy tak silné údery, načež prohlásil, že s přístrojem musí být něco špatně.

Rogan si pak do jedné z následujících epizod pozval i samotného Pyfera, který mu ve studiu ukázal dokonce videozáznam. Zatímco Francisova hodnota byla 129,161, Joe dal úder o síle 170,218. Je tedy skutečně dost podezřelé, že by rekord Kamerunského obra překonal o tak moc. Navíc to prý byl jeho již několikátý pokus a zdaleka nebyl nejtvrdší.

Pyfer tvrdý úder určitě má, většinu soupeřů poslal k zemi, na druhou stranu je ale nevypíná do bezvědomí tak jako se to často dařilo právě Francisovi. Je možné, že by se skutečně mohlo jednat o poruchu stroje, která by ale svým způsobem hrála UFC do karet, jelikož od nich Ngannou neodešel v dobrém. Pokud ale budou mít oba pánové zájem, třeba se proti sobě nechají otestovat někde na neutrální půdě.

Zdroje:  The Joe Rogan Experience

Nejnovější články