Ngannou překvapil boxerský svět. Bývalý UFC šampon těsně prohrál, ale Furyho dokázal srazit k zemi a pořádně mu zatopil

Ngannou překvapil boxerský svět. Bývalý UFC šampon těsně prohrál, ale Furyho dokázal srazit k zemi a pořádně mu zatopil Francis Ngannou srazil Tysona Furyho tvrdým levým hákem k zemi. | zdroj: Getty Images

Francis Ngannou šel svůj první boxerský zápas a rovnou proti šampionovi Tysonu Furymu. To, co měla být pro Furyho hračka, se ale změnilo v těsný a tvrdý zápas.

Měla to být jasná záležitost. Skoro až exhibiční zápas pro neporaženého boxerského šampiona Tysona Furyho. Nakonec mu ale Francis Ngannou pořádně zatopil a Fury vyhrál s hodně odřenýma ušima. 

Příběh jeho soupeře, Francise Ngannou je skoro jako z pohádky O Popelce. Akorát místo Popelky v něm hlavní roli hraje téměř dvoumetrový svalovec z Kamerunu, který má ránu jako z děla. Z práce dělníka v pískovém dole v Africe to dotáhl až na šampiona UFC a nechybělo dnes moc a málem vyhrál i titul šampiona v boxu. 

Většina expertů nedávala Francisovi jako MMA zápasníkovi skoro žádné šance na vítězství, a dokonce spousta z nich prohlašovala, že tento zápas nedává smysl a Fury ho smázne jako mouchu. Papírově by to asi dávalo smysl, box je přece jen jiný sport než MMA a Francis šel do svého úplně prvního zápasu. A i když má bývalý šampion UFC na MMA poměry velice slušný striking s hrozivou ránou, přece jen není úplně nejlepší debutovat rovnou proti neporaženému šampionovi těžké váze.

Jenže Ngannou dnes všechny překvapil a svým pochybovačům zavřel panty. Fury se do něj sice hned v prvním kole pustil pořádně z ostra, ale Francis počáteční tlak ustál a získal si jeho respekt několika tvrdými ranami.

Druhé kolo už bylo od obou bojovníků mnohem rozvážnější. Francis se nenechal zastrašit, a i když bylo vidět, že Fury je mnohem „vyházenější“, lehčí na nohou a má rychlejší jab, tak kamerunský bojovník rozhodně nezaostával a vracel mu jeho útoky tvrdými kontry.

Ve třetím kole dokonce zaskočil Furyho, když jej trefil levým hákem a poslal jej na podlahu ringu. Fury tak byl počítaný a sice se dokázal probrat, ale bylo jasné, že legrace skončila a on musí brát Francise vážně.

A to také udělal. Ve 4. kole se do něj pořádně pustil a několikrát jej trefil tvrdým zadním direktem. Ngannou to ale dokázal „sežrat“ a ukázal, že má tvrdou bradu.

Fury sice vypadal čerstvěji, ale Francis překvapil, když s ním po celých 10 kol držel krok a byl trpělivý. Tyson kolem něj sice poletoval a sázel mu nepříjemné jaby, občas opepřené rychlým a tvrdým zadním direktem, avšak Francis nebyl bezzubý a občas se mu dařilo jeho útoky trestat silnými ranami.

V 8. kole dokonce Ngannou převzal otěže a Fury si s jeho tvrdými údery nevěděl rady. Čekalo se, že v posledních dvou kolech do toho Kamerunec „šlápne“ ještě víc, ale to se nestalo a oba jeli raději na jistotu. 

Po 10 napínavých kolech tak šel zápas až k bodovým rozhodčím. Jeden rozhodčí viděl vyhrát Ngannoua, ale dva další dali vítězství Furymu, takže boxerský šampion nepřišel o svoji neporazitelnost, ani svoje tituly. 

V pozápasovém rozhovoru Fury nešetřil na Ngannoua chválou a přiznal, že mu MMA zápasník pořádně zatopil a překvapil jej svou kvalitou.

„Ne, tohle určitě nebylo ve scénáři,“ zasmál se Fury. „Francis je pořádný bojovník, silný, s tvrdými ranami a mnohem lepší boxer, než jsme si všichni mysleli, že bude.“

„Je to hodně netradiční chlap, má dobré rány, a já ho velmi respektuji. Jak před zápasem, tak i potom. Bojoval dost netradičně, nechodil moc dopředu, spíše stál a čekal, až začnu bouchat a pokoušel se to kontrovat. Je to dobrý bojovník. Dal mi pravděpodobně jeden z nejtěžších zápasů za posledních 10 let.

Tyson se zmínil i o knockdownu, který od Francise dostal: „Je to součást boxu. Dostal jsem to zase za ucho, nebyl jsem nějak zraněný, byl jsem v pořádku. Postavil jsem se zpět a bylo to tak jak to bylo.“ 


Sám Francis nebyl z těsné porážky tolik zklamaný a prohlásil, že se vrátí ještě silnější: „Možná jsem dneska prohrál, možná jsem zraněný, ale nejsem mrtvý. Pořád umím kousat. Jsem bojovník a jsem připraven bojovat kdykoliv. Můžeme si dát odvetu a jsem si jistý, že se zlepším. Tohle byl můj první boxerský zápas. Byla to skvělá zkušenost, nechci se vůbec vymlouvat, vím, že jsem prohrál, ale vrátím se zpět a budu trénovat ještě tvrději. A příště, s trochu více zkušenostmi, se vrátím ještě silnější.“

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články