Fury nikdy nebyl v ringu s někým, kdo má takovou ránu jako Ngannou, tvrdí Mike Tyson

Fury nikdy nebyl v ringu s někým, kdo má takovou ránu jako Ngannou, tvrdí Mike Tyson Mike Tyson a Francis Ngannou | zdroj: Foto: Getty Images

Už 28. října se v Saudské Arábii odehraje očekávaný souboj mezi boxerem Tysonem Furym a MMA zápasníkem Francisem Ngannouem. Favoritem bude jasně první jmenovaný, neboť se bude bojovat v jeho disciplíně. Legendární Mike Tyson ale varuje před podceňováním kamerunského "Predátora".

Mike Tyson nedávno začal pomáhat s boxerským tréninkem Francisi Ngannouvi a pro svého svěřence má veskrze pochvalná slova. "Vidím v něm potenciál. V podstatě potřebuje jen vymést nějaké pavučiny, a pak to půjde kupředu. Učí se dost rychle, což na mě udělalo dojem," řekl na adresu exšampiona UFC ve svém podcastu Hotboxin'.

Objevují se sice hlasy, že Ngannou nebude mít proti zkušenému boxerovi Furyho formátu šanci, "Železný Mike" ale nesouhlasí. "Conor McGregor dal 11 nebo 10 kol s Floydem Mayweatherem, nejlepším boxerem generace, ne-li historie. Pokud se mohlo stát tohle, tak proč by Francis nemohl udělat vyrovnaný zápas s Furym?" ptá se řečnicky.

"Stačí mu, aby trefil jeden nebo dva údery. Fury nikdy nebyl v ringu s chlapem, který má takové rány," myslí si Mike. Připomněl také, že Angličana kdysi do počítání dostal i mnohem menší Steve Cunningham. Přesto by podle Tysona vítězství Ngannoua bylo větší překvapení, než když Buster Douglas v roce 1990 knockoutoval jeho.

Sám Ngannou, zdá se, vidí svou boxerskou premiéru realisticky a uvědomuje si, že to nebude mít snadné. "Když Furyho trefím bombou, tak si myslím, že ho vypnu. Ale problém teď je v tom, jak si nabrousit zbraně tak, abych tu bombu pořádně trefil. Protože je dobré mít ránu, ale jak vždycky říká skvělý trenér Teddy Atlas: Systém doručení, musíš mít pořádný systém doručení. To mi utkvělo v hlavě," prozradil, na co se v tréninku soustředí. Je totiž jasné, že propašovat KO úder v malých MMA rukavicích je o něco snazší, než ve velkých boxerkách. Na Furyho navíc v minulosti nevyzrál ani Deontay Wilder, který je rovněž pověstný extrémně tvrdými údery.

Zdroje:  YouTube Hotboxin with Mike Tyson , dailymail.co.uk

Nejnovější články