Jones a Ngannou se poprvé střetli tváří v tvář před klecí. Co si řekli v intenzivním rozhovoru?

Jones a Ngannou se poprvé střetli tváří v tvář před klecí. Co si řekli v intenzivním rozhovoru? Intenzivní setkání dvou šampionů a rivalů Jona Jonese a Francise Ngannoua. | zdroj: Getty Images

Ještě nedávno to vypadalo, že je jejich zápas na spadnutí. Teď je všechno jinak, ale i tak bylo setkání Jona Jonese a Francise Ngannoua hodně zajímavé.

 

Setkání dvou králů těžké váhy, které by málokdo čekal, se událo o víkendu na turnaji PFL 5. Současný král těžké váhy UFC Jon Jones se tam potkal tváří v tvář s bývalým šampionem Francisem Ngannouem.

Oba spolu už před 4 roky koketovali nad vzájemným zápasem, ale nikdy k němu nedošlo. Několikanásobný šampion v polotěžké divizi Jones musel nejdříve nabrat potřebná kila k přestupu do těžké váhy, a navíc si oba stěžovali, že UFC jim za vzájemný souboj nechce dát odpovídající peníze. Zápas se tak odkládal a nakonec k němu vůbec nedošlo.

Jones se přece jen po třech letech v těžké váze objevil, když v březnu hladce vyhrál nad Cirylem Ganem a vzal si tak uvolněný šampionský titul, ale to už byl Francis pryč z UFC, jelikož se s vedením nepohodl kvůli platu i možnosti účastnit se boxerských zápasů.

Poté, co Ngannou z UFC odešel, si Jones rýpl, že to bylo právě kvůli jeho návratu: „Udělal správné rozhodnutí. Odešel dřív, než jsem se vrátil. Chytrý tah.“

Při jejich nedávném setkání tváří v tvář sice bylo cítit hodně soutěživosti, ale jinak bylo vidět, že k sobě oba mají respekt.

„Tak kdy to uděláme?“ zeptal se Ngannou s úsměvem svého rivala. „Johnny boy,“ pokračoval, když se mu od Jonese nedostalo odpovědi. Místo toho mu Jon začal ohmatávat bicepsy a poměřoval si, jak velký kamerunský Predátor ve skutečnosti je.

„Respekt!“ dodal Francis, když si potřásli rukou.

„Respekt, chlape!“ odvětil Jones.

„Zařiď, aby se ten zápas stal,“ pokračoval Ngannou. „My tady, vy tam.“

„Ty víš, že tenhle čoud nechceš,“ odpověděl s úsměvem Jones.

„Ty víš, že já chci všechen tenhle čoud, ty víš, že chci.“ kontroval Kamerunec.

„S jediným opravdovým králem…,“ řekl Jones.

„Ty víš, že to chci,“ opakoval Ngannou.

„Já jsem byl vždycky král, ode dne, kdy jsem s tím začal. A zemřu jako král,“ řekl naprosto vážně Jones. „Uvidíme,“ pokračoval. „Mohli jsme to vidět, ale ty jsi odešel.“

„To ne, ty jsi byl mimo 3 roky,“ odvětil Ngannou.

„Musel jsem se dostat do dostatečné velikosti, abych ti mohl nakopat pr*el,“ usmál se Jones.  

„Ty ses musel dostat do dostatečné velikosti, abys mi nakopal pr*el?“ smál se Francis. „To jsou dobré tři roky. Já s tebou budu vždycky chtít bojovat. Chci ti nakopat pr*el,“ zakončil s úsměvem bývalý šampion.

„Pokud mi budeš chtít nakopat prdel, musíš se nejdříve naučit wrestling i jiu-jitsu. To ti zabere více než rok,“ odvětil mu Jones.

„Čekal jsem na tebe déle než rok,“ zavrtěl hlavou Ngannou.

I když zápas mezi těmito dvěma velikány MMA by byl jistě hodně zajímavý, šance, že se jej dočkáme jsou teď jen velmi malé. Ngannou nedávno podepsal smlouvu s PFL, kde by měl nastoupit do zápasu v příštím roce a Jones zatím kraluje těžké divizi v UFC. Americký bojovník navíc nedávno naznačil, že jeho zápas se Stipem Miocicem, který by se měl konat na konci roku, bude dost možná jeho posledním v kariéře.

Zdroje:  espnmma.com

Nejnovější články