Box vs. MMA? Tyson Fury a Jon Jones se do sebe pustili o to, kdo je nejdrsnější chlap na světě

Box vs. MMA? Tyson Fury a Jon Jones se do sebe pustili o to, kdo je nejdrsnější chlap na světě Jon Jones a Tyson Fury | zdroj: Getty Images

Kdo by vyhrál v boji bez pravidel? Boxer Tyson Fury věří, že jej nikdo nemůže porazit, ale MMA zápasník Jon Jones ho usadil zpět na zem.

Mezi boxerským šampionem Tysonem Furym a šampionem UFC Jonem Jonesem to nedávno začalo trochu vřít. Celé to začalo tím, že komentátor UFC a komik Joe Rogan ve svém podcastu „Joe Rogan Experience“ řekl, že pokud by šlo o boj na život a na smrt, Fury by neměl proti Jonu Jonesovi šanci:

„Chceš se bavit o tom, kdo je největší drsňák na planetě? Pokud se Jon Jones a Tyson Fury zavřou do jedné místnosti, vsadím všechny své žetony na černou,“ smál se Rogan. „Tyson Fury je úžasný boxer – ale nemá ani nejmenší šanci, že by se z té místnosti dostal. Nemá šanci se z té místnosti dostat. Nulová šance. Fury by musel Jona okamžitě dostat jedním úderem, a to si prostě nedokážu představit. Hrozba takedownu je obrovská. Přijde to nečekaně. A když kolem tebe Jones dostane svoje ruce, tak jsi skončil,“ analyzoval případný souboj mistrů dvou sportů Rogan.

O této nepříznivé analýze se záhy dozvěděl právě Tyson Fury, který má jinak s Roganem dobré vztahy a v roce 2018 u něj byl dokonce jako host v jeho podcastu. Tentokrát se mu však Roganova upřímná slova vůbec nelíbila:

„Já jsem ten nejdrsnější chlap na světě! Slyšel jsem, že Joe Rogan o mně něco říká, a já jsem vypnul všechny sociální sítě a neodpověděl jsem tomu podělanému malému plešatému trpaslíkovi," reagoval Fury naštvaně prostřednictvím Twitteru. "Slyšel jsem, jak říká, že Jon Jones by mě pořádně zmlátil, kdybychom spolu byli v místnosti. To si nemyslím. Žádný chlap na světě by mě nemohl porazit. Ať už by se v té místnosti stalo cokoli, já bych z ní nakonec odešel. Úplně bez problému,“ věří si Fury.

Do diskuze se samozřejmě připojil také třetí aktér, šampion těžké váhy UFC Jon Jones. Ten na Twitteru přiznal, že by pod boxerskými pravidly Fury nejspíše vyhrál, ale pokud by šlo o MMA, je podle něj jasné, jak by zápas dopadl:

„Ahoj Tysone, zdá se, že Joe ti asi trochu pocuchal nervy. Uznávám, že v ringu teď nemáš konkurenci, ale nenech se zmást tím, co by se stalo, kdybys vstoupil do mé klece. Kdybys chtěl někdy vyřešit některé z těch otázek, které se ti honí hlavou, zavolej Danu Whiteovi. Pomůžu ti,“ vyzval Jones boxerského šampiona a zároveň jednomu z fanoušků odpověděl, že by byl s Furym hotov už v prvním kole.

Fury to ale nenechal být a Jonesovi odpověděl: „Vidím, že se přidal i Jon Jones. Jone, mluvíš tady o kleci. Nejsem zápasník v kleci. Jsem boxer – ten nejlepší. Takže jestli chceš jít se mnou do boxerského ringu a dát si se mnou zápas, pojď na to a dej mi vědět. Nemusíš volat nikomu jinému, zavolej rovnou mě. Je to boxerský zápas a já jsem šéfem v téhle hře. Jsi skvělý bojovník Jone, ale rozhodně nejsi boxer. Přeju ti jen to dobré, hodně štěstí,“ uzavřel smířlivě boxerský šampion.

Jenže Jones si následně ještě neodepřel poslední popíchnutí: „Včera Tyson řekl, že žádný muž na zemi ho nemůže porazit, dneska říká ‚Jon mě nikdy neporazí v boxerském ringu‘. Jsem rád, že jsme si to vyjasnili.“

I když se to možná Tysonovi nelíbí, pokud by se s Jonesem skutečně utkal v boji bez pravidel, je mnohem větší šance, že by z oné místnosti odešel spíše Jones než on. MMA je mnohem komplexnější než box a pokud by Fury skutečně neknockoutoval Jonese v začátku zápasu, v klinči by si to už americký šampion určitě pohlídal, jak to ostatně ukázal nedávno v souboji s Cirylem Ganem.

Je však velmi malá pravděpodobnost, že by se tito dva šampioni spolu někdy utkali, ať už v rámci jakýchkoliv pravidel. Jones má před sebou zápas se Stipem Miocicem, po kterém nejspíše hodlá ukončit kariéru a Tyson Fury pro sebe zatím nenašel soupeře.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články