Tyson Fury má zajímavý návrh pro volného Ngannoua, počítá v něm i s Mikem Tysonem

Tyson Fury má zajímavý návrh pro volného Ngannoua, počítá v něm i s Mikem Tysonem Tyson Fury vs. Deontay Wilder | zdroj: Profimedia

Francis Ngannou je po opuštění UFC v pozici volného bojovníka, kdy může naslouchat zajímavým výzvám. Jednu z takových má pro něj šampion těžké váhy v boxu Tyson Fury, který chce do zápasu zahrnout legendárního Mikea Tysona. 

Jedním z důvodů, proč bývalý šampion těžké váhy UFC Francis Ngannou odmítl lukrativní nabídku šéfa  Dany Whitea stát se nejlépe placeným MMA zápasníkem historie těžké váhy, byla neochota organizace uvolnit svého bojovníka k zápasu v boxu. Fanoušci smíšených bojových umění tak nedostanou historickou bitvu s vracející se legendou Jonem Jonesem, která by určitě trhala rekordy v počtu prodaných PPV přenosů. 

UFC také zůstalo bez šampiona a o uvolněný titul se tedy v březnu utká Jones s Cirylem Ganem. Po odchodu Ngannoua se začalo probírat, zda to byl od afrického šampiona ten správný krok. V největší světové MMA organizaci jsou bojovníci neustále v záři reflektorů a jeho odkaz by mohl být případnou prohrou v boxu dosti pošramocen. I tak ale Francisova touha boxovat byla nezastavitelná a možná se dočká sdílení ringu s těmi největšími boxerskými legendami. 

Je to pouhý týden od jeho odchodu z nejvyšší MMA ligy světa a už mu přišlo několik zajímavých nabídek. Mnozí spekulují o jeho přechodu do konkurenční PFL, přičemž teorii podpořily zejména záběry z rodinné oslavy příchodu nového roku, když jeden z členů Francisovy rodiny byl viděn v triku právě zámořské organizace. Ozvala se také organizace BKFC pořádající zápasy v boxu bez rukavic. Nejzajímavější výzvy se pak ale dočkal od Tysona Furyho

Neporažený mistr světa v těžké váze organizace WBC se právě připravuje na sjednocující zápas o všechny šampionské pásy s Oleksandrem Usykem, kterého bychom se měli dočkat podle všech předpokladů v prvním kvartálu roku 2023. I tak jej ale idea případného zápasu s MMA šampionem rozhodně zaujala, a proto se rozhodl učinit jasný krok. 

Francisi Ngannou, vím, že ti vypršela smlouva s UFC. Chceš si vydělat nějaké velké peníze pro velké chlapy? Přijď si pro Cikánského krále,“ zněla Furyho veřejná výzva Ngannoua pro Second Out Boxing. „Udělejme to velký, bude to boj o toho největšího grázla na celé téhle planetě. Uděláme to pikantní, v kleci, ve čtyřuncových rukavicích podle pravidel boxu a mějme tak zlého rozhodčího, jakým je Mike Tyson.“ 

Zdá se vám to dostatečně šílené? To určitě k žijící legendě boxu patří, ten ale připomněl, že jeho bitva s Usykem má určitě přednost. „Pokud Usyk nepodepíše zápas století v boxu, uděláme ten zápas s Ngannouem. V Las Vegas nebo ve Wembley, kdo ví? Myslím, že to budeme vědět brzy,“ potvrdil, že zápas s ukrajinským šampionem ještě není oficiálně dohodnutý. Podle posledních zpráv se ale údajně řeší jen místo konání, kde jako nejpravděpodobnější se jeví právě slavný londýnský fotbalový stadion nebo Saúdská Arábie. Dočkáme se tak bitvy s bývalým MMA šampionem v druhé polovině roku? 

Zdroje:  Seconds Out Boxing

Nejnovější články