Uvidíme souboj o „nejdrsnějšího“ muže planety? Ngannou vyzval na souboj Furyho, ten souhlasil

Uvidíme souboj o „nejdrsnějšího“ muže planety? Ngannou vyzval na souboj Furyho, ten souhlasil zdroj: Getty Images

Tyson Fury po svém vítězství nad Dillianem Whytem sice oznámil pravděpodobný odchod do boxerského důchodu. Na jeden zápas proti šampionovi UFC by si ale podle všeho ještě čas udělal.

Tyson Fury včera večer v zaplněném stadionu ve Wembley znovu obhájil své šampionské tituly a v šestém kole poslal tvrdým zvedákem vyzyvatele Dilliana Whytea na zem. Ten se sice dokázal zvednout, ale jeho „roztančené“ nohy daly jasně najevo, že zápas je u konce a Fury tak vyhrál na TKO.

Je však možné, že jsme Furyho v boxerských rukavicích viděli naposledy. V pozápasovém interview dal totiž „Gypsy King“ najevo, že má v plánu odebrat se do boxerského důchodu. Své manželce totiž slíbil, že po trilogii s Deontayem Wilderem pověsí rukavice na hřebík a rád by sice se zpožděním, ale přece, dodržel své slovo.

„Musím být mužem, který drží slovo. Myslím, že je to konec. Tohle může být závěrečná opona pro Gypsy Kinga,“ řekl Fury před vyprodaným stadionem.

Má to ale háček a podle všeho to s Furyho odchodem do sportovního důchodu ještě nebude tak horké. Přímo v ringu totiž boxerského šampiona vyzval šampion UFC Francis Ngannou, který by měl zájem o zápas s hybridními boxerskými pravidly – v ringu, ale v malých MMA rukavicích.

„Jsem boxerským šampionem, on je šampionem UFC,“ řekl Fury po své výhře. „Je ve skvělé formě – podívejte se na ty jeho svaly.“

„Chci zjistit, kdo je ten největší drsňák na planetě,“ prohlásil pak Francis Ngannou, který se nyní zotavuje po operaci kolene a rád by na tuto otázku odpověděl v souboji s Furym.

„Jsi dobrý chlap, Francisi,“ reagoval boxerský šampion.

Kamerunský šampion původně začínal s boxem, ale nakonec přešel na MMA. Láska k rohovnickému sportu jej ale neopustila a v UFC platí za bojovníka, který má nejsilnější úder, což také často předvádí na svých soupeřích.

Oba borci už se na sociálních sítích popichovali docela dlouho a Francis dokonce prohlásil, že se s Furymu utká kdekoliv, dokonce i v telefonní budce. To ale nebylo dlouho možné, protože Kamerunce drží pod smlouvou UFC, s nímž vede v současnosti tichou zákopovou válku kvůli tomu, že by chtěl za své souboje v oktagonu lépe zaplaceno a také by rád do smlouvy klauzuli, že si může odskočit právě mezi čtyři provazy.

UFC ale na jeho podmínky nechce přistoupit a tak se Ngannou netají tím, že uvažuje o neprodloužení smlouvy a o odskočení si do světa boxu, kde si může přijít na mnohem větší výplatu. A právě zápas s Furym by mu lepší finance stoprocentně zajistil.

„Pár měsíců a budu zase zpátky na nohách,“ domlouval si duel Francis s Tysonem v přímém přenosu. A vypadá to, že i boxerský šampion je na duel s MMA šampionem natěšený:

„Bude to hodně speciální souboj, jaký jste v dějinách našeho sportu ještě nikdy neviděli. Nemluvíme tady o dvou lehkých vahách, takže to bude pořádně výbušný zápas, až se stane,“ promoval možný budoucí duel Fury.

„Bude to hybridní souboj s odlišnými pravidly,“ dodal Ngannou. „MMA rukavice v ringu, trochu pomíchané. Bude to trochu jiné.“

A kdy by k němu mohlo dojít? „Určitě někdy příští rok, 2023, tehdy k tomu dojde, protože ke konci roku to dořešíme a budeme připraveni do toho jít,“ upřesnil Francis Ngannou.

Jen málokterý fanoušek by asi nebyl zvědavý, jak by takový zápas dopadl. Fury má nepoměrně mnohem více boxerských zkušeností a také lepší techniku, ale v malých 4 uncových MMA rukavicích by se rozdíly mohly trochu smazat. Zatímco v klasických (10 uncových) boxerskách se dá schovat do „dvojáku“, s malými rukavicemi se tento postup až zase tak moc nevyplácí a Ngannou by tak mohl mít aspoň teoretickou šanci na vítězství.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články