Mike Tyson pomáhá Ngannouovi v přípravě na boxerský zápas s Furym

Mike Tyson pomáhá Ngannouovi v přípravě na boxerský zápas s Furym Mike Tyson a Francis Ngannou | zdroj: Foto: Getty Images

Francis Ngannou bude mít ve svém rohu velice ceněnou posilu. Mike Tyson mu pomáhá s přípravou na Furyho, což musí britského boxera určitě mrzet.

 

Francise Ngannoua čeká na podzim vůbec první zápas v boxu a nejde proti nikomu jinému než současnému neporaženému šampionovi těžké váhy, Tysonu Furymu. Zápas je vypsán na 10 kol a nejde o žádnou exhibici, ale o opravdový boxerský duel.

Kamerunský bojovník sice není žádný amatér a ještě nedávno vládl těžké divizi v UFC, kde vypínal jednoho soupeře za druhý, (ze 14 zápasů si připsal 10 KO), ale i tak je v zápase s Furym velkým outsiderem.

Nebylo by to ale poprvé, co by Francis vybojoval vítězství navzdory všem předpokladům. K tomu, aby uspěl, navíc spojil síly s jedním z nejpovolanějších – legendárním boxerským šampionem Mikem Tysonem.

Ten je Francisovým fanouškem a věří, že bývalý šampion UFC by přece jen mohl nad Furym vyhrát: „Má pořádně tvrdou ránu, a když to trefí, je po zápase. Těším se na spolupráci s Ngannouem a na podporu jeho přechodu z oktagonu do boxerského ringu."

„Iron Mike“ ví jaké jsou Ngannouovy silné stránky a na čem by měli zapracovat. Rozhodně se ale nechystají zápasu jen zúčastnit:

"Není to žádný bojový nováček, je to světový šampion. Když zazvoní gong, ví, jak bojovat, ale klíčové bude spojit jeho energii a bojové dovednosti do úderů a využít jeho mrštnost k rychlému pohybu po ringu a pak zasadit knockoutový úder. Jsme tu proto, abychom vyhráli."

Sám Francis je moc vděčný, že může trénovat pod dozorem takové legendy, jakou je právě Mike Tyson:

"Přizvání Mikea Tysona do mého tréninkového kempu je jedním z nejlepších rozhodnutí, které můžu učinit, abych se připravil na Tysona Furyho v ringu na letošní Rijádský souboj. Mike Tyson je mým idolem v tomto sportu. Jeho zkušenosti a boxerské IQ budou důležité pro zdokonalení mé techniky pod jeho vedením, abych tento superzápas vyhrál.“

„Po tomto zápase jsem toužil několik let a teď, když je tady, se soustředím na to, abych odbojoval největší zápas své kariéry a šokoval svět na té nejepičtější scéně pro fanoušky v Rijádu. 28. října se svět dozví, kdo je ‚nejdrsnější muž planety'."

Zatímco Francis je z podpory „Iron Mika“ nadšený, Tyson Fury musí být určitě zklamaný. I pro něj (stejně jako pro Francise), byl Mike velkým vzorem a jeho otec jej zbožňoval dokonce natolik, že svého syna pojmenoval právě po něm. Je tak trochu zvláštní, že muž, kvůli kterému se Fury jmenuje křestním jménem Tyson, bude připravovat jeho soupeře na zápas.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články