MMA vs. Box! Je to potvrzené, Ngannou se utká s Furym v boxerském zápase!

MMA vs. Box! Je to potvrzené, Ngannou se utká s Furym v boxerském zápase! Tyson Fury a Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Bývalý šampion UFC Francis Ngannou se konečně dočkal a potká se v ringu se současným boxerským neporaženým šampionem Tysonem Furym.

Kamerunskému Predátorovi Francisu Ngannouovi se splní jeho velký sen a utká se v boxerském ringu s šampionem Tysonem Furym. Profesionální zápas vypsaný na 10 kol se uskuteční 28. října v Rijádu v Saudské Arábii.

Tyson Fury dlouhou dobu o vzájemném souboji koketoval s Anthonym Joshuou a následně i s jeho přemožitelem Oleksanderem Usykem, ale nakonec dal přece jen přednost bývalému šampionovi UFC, který má v rukou hrozivé granáty.

Francis o tento zápas stojí už hodně dlouho. Vedle nízké výplaty je to i jeden z důvodů, proč se nedohodl s UFC na pokračování smlouvy a odešel do PFL. Nejslavnější MMA organizace mu totiž nechtěla povolit zápasy v boxu, kde jsou stále mnohem větší peníze než ve smíšených bojových uměních.

Denotay Wilder - Tyson Fury Denotay Wilder - Tyson Fury | zdroj: Profimedia

A vypadá to, že si Francis přijde na pořádnou výplatu. Tyson Fury totiž v podcastu „Out of Interest“ řekl, že se jedná o mnohem větší částku, než si Francis vydělal v UFC: „Výplata je důvěrná informace, ale řekněme, že je to 10krát, 20krát, 30krát, do háje, možná i 50krát víc (než co dostával v UFC).“

Francis svůj pás v UFC nikdy neprohrál, a i když je teď zpět ve hře Jon Jones, který usedl na trůn těžké divize, je kamerunský bojovník považován za jednu z nejlepších a možná i nejlepší těžkou váhu v současném MMA. Zápas proti nejlepšímu boxerovi na světě v podobě Tysona Furyho tak bude určitě hodně sledovanou událostí.

Navíc příběh Francise Ngannoua je jako z hollywoodského filmu. Kdysi pracoval v pískových dolech a poté nelegálně uprchl do Francie. Chtěl se stát boxerem, ale nakonec se uchytil v MMA a dokonce to dotáhl až na šampiona UFC v těžké váze – a ne ledajakého.

Jen málokdo byl v UFC tak obávaným strikerem jako právě Francis. Do svých úderů dával všechnu svoji nelidskou sílu a když se trefil, znamenalo to většinou konec zápasu. Jeho ikonické ukončení mnohem zkušenějšího Alistaira Overeema je dodnes jedním z nejlepších a nejstrašidelnějších KO nejen v těžké váze UFC. O tom, že zápas s Furym myslí Francis smrtelně vážně svědčí i promo, které sdílel na svém Twitteru, ke kterému připsal "Nikdy nezpochybňujte muže s nadějí a vírou":

Má to ale háček. Tyson Fury je v boxu neporaženým šampionem, a to z dobrého důvodu. Je velice technický, má vynikající obranu, bojuje chytře a ví, kdy šetřit energii a kdy přejít do tvrdých útoků. Když k tomu přičtete až nadpozemsky tvrdou bradu, kterou nedokázal knockoutovat ani bomber Deonte Wilder, je jasné, že to Francis nebude mít vůbec lehké.

A přesně tak uvažují i sázkové kanceláře, které dávají Ngannouovi jen pramalé šanci na vítězství. Je však zajímavé, že i tak mu bookmakeři dávají větší šance než Deonte Wilderovi ve druhém zápase s Furym. Francisův příběh je ale plný boje a vítězství proti nepříznivým okolnostem a šance na výhru tak v jeho případě vždy existuje.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články