Když v kleci úřaduje brutální síla. Připomeňte si KO, po němž Ngannou usedl na trůn těžké váhy

Když v kleci úřaduje brutální síla. Připomeňte si KO, po němž Ngannou usedl na trůn těžké váhy Stipe Miocic vs. Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Jen málokdo, jestli vůbec někdo, dává tak tvrdé rány jako Francis Ngannou. Podívejte se jak na jeho levý hák doplatil někdejší šampion Stipe Miocic.

Šampion těžké váhy UFC Francis Ngannou se chystá na svoji první obhajobu proti prozatímnímu šampionovi Cirylu Ganeovi, se kterým se 22. ledna utká v hlavním zápase turnaje UFC 270. Ještě před rokem byl přitom sám v roli vyzyvatele, který konečně dostal šanci na reparát proti tehdejšímu šampionovi Stipemu Miocicovi.

Ngannou se s Miocicem utkal už v roce 2018 a tehdy měl na kontě deset výher v řadě, všechny ukončil před limitem a necelé 2 měsíce před zápasem předvedl jeden z nejbrutálnějších knockoutů, když zvedákem doslova vystřelil ze země Alistaira Overeema. V kleci budil hrůzu a spousta lidí jej proti Stipemu favorizovala.

Francis Ngannou O síle Francisových úderů už se přesvědčil nejeden bojovník. | zdroj: Profimedia

Jenže ostřílený šampion se kamerunského bombéra nebál a měl v záloze zbraně velkého kalibru – wrestling a skvělou fyzičku. Ngannou se jej sice snažil trefit svými granáty, ale Miocic většině z nich dokázal uhnout a v každém kole vzal Francise na zem, kde z něj ždímal energii. Zápas sice nebyl příliš atraktivní, ale z pohledu amerického šampiona se jednalo o ukázku komplexního MMA a zápasnické chytrosti. Miocic nakonec vyhrál na body a uštědřil Ngannouovi teprve druhou porážku v kariéře.

Francis se ale o tři roky a 5 knockoutů později opět domohl odvety. Šampion měl stejnou taktiku – vzít nebezpečného Kamerunce na zem a tam jej kontrolovat. Jenže Predátor si od jejich posledního souboje přece jen udělal domácí úkol z wrestlingu a Stipemu to nedovolil. Naopak to byl on, kdo dostal soupeře na lopatky a rozdal mu tam několik tvrdých ran. Ve druhém kole pak kamerunský bijec roztočil svá kladiva a trefil Stipeho v přestřelce levým hákem přímo na čelist. Ten padl v bezvědomí na zem a Francis mu tam ještě docela zbytečně přidal „ránu jistoty“, než stihl rozhodčí zápas zastavit.

Francis Ngannou se tak stal šampionem UFC v těžké váze a ukázal svým soupeřům, že už není jen tvrdým boxerem, ale že vzít jej na zem již taky nebude nejjednodušší. To ale patrně není největší starostí Ciryla Ganea, který je sám excelentním strikerem a očekává se, že jejich vzájemný zápas se vyřeší v postoji.

Zdroje:  youtube - UFC

Nejnovější články