Zápas v UFC ukončily hlavičky, bojovnice za to vyfasovala nekompromisní diskvalifikaci

Zápas v UFC ukončily hlavičky, bojovnice za to vyfasovala nekompromisní diskvalifikaci Piera Rodriguez | zdroj: Profimedia

Chyba nebo úmysl? Ať už to bylo jakkoliv, venezuelská bojovnice přišla svou vlastní chybou o takřka jisté vítězství.

Jak bývá zvykem, další z řady komorních turnajů UFC Fight Night v jejich centrále APEX přinesl nadílku zápasů povětšinou ne moc známých bojovníků a bojovnic, kteří se snaží prodrat na výsluní. Upozornila na sebe i Venezuelanka Piera Rodriguez, byť bohužel ne způsobem, jakým by chtěla.

Zápas proti Brazilce Ariane Carnelossi přitom začala velmi dobře, v prvním kole si pohlídala její nebezpečné výpady a ujala se bodového vedení. V druhé pětiminutovce ji pak dokonce frontkickem a nekonečnou kombinací poslala k zemi. Tam se ji rozhodla následovat, jenže Carnelossi byla při smyslech a znemožnila ji rozjet ground and pound (dobíjení na zemi). Rodriguez jí pak dost nevybíravě přirazila hlavu na tvář a rozhodčí ji ihned varoval, aby si na to dávala pozor. Rozjetá Venezuelanka ale jeho varování nedbala a o vteřinu později přidala druhou hlavičku.

Rozhodčí zápas přerušil a dal Brazilce čas na zotavení. Ta se po jeho uplynutí rozhodla raději nepokračovat a Rodriguez byla diskvalifikována. Výmluvy, že nešlo o úmyslnou hlavičku, jí nepomohly. Chybu sice nakonec uznala, soudě podle jejího vzkazu na sociálních sítích ale prohru moc dobře nenese. "Radši bych prohrála zápas kvůli chybě, kterou jsem udělala, než že bych se vrátila domů jako vítězka, přestože bych věděla, že jsem zbabělkyně." 

Naopak vítězka informovala, že vyšetření v nemocnici odhalilo zlomeninu nosu, zranění lícní kosti a krevní sraženinu v oblasti dutin. "Co se týče našeho sportu, lidé musí pochopit, že často to, co odlišuje člověka od zvířat, jsou PRAVIDLA," vzkázala.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články