To jsme ještě neviděli! Brazilský bojovník v kleci pokousal soupeře a dostal padáka z UFC

To jsme ještě neviděli! Brazilský bojovník v kleci pokousal soupeře a dostal padáka z UFC Andre Lima a Igor Severino | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Zákeřný faul se talentovanému brazilskému bojovníkovi nevyplatil, byl okamžitě diskvalifikován a v UFC skončil. Jeho soupeř měl naopak nejeden důvod k radosti.

Turnaj UFC Vegas 89 přinesl mimo jiné zápas dvou neporažených brazilských talentů muší váhy. Igor Severino a Andre Lima sváděli moc pěknou bitvu, která v postoji nabídla krásné výměny, k vidění byla i tvrdá loktovaná. Na své si ale přišli také milovníci wrestlingu a boje na zemi, Lima zahrozil gilotinou a omoplatou, ani jednu techniku ale nedokázal dotáhnout. 

Kazil to jen fakt, že rozhodčí musel oba napomínat. Limu za přidržování klece a za údery do zátylku, Severina zase za nebezpěčně natažené prsty na ruce. To měla být ale jen předzvěst něčeho horšího.

Severinovi se ve druhém kole povedl takedown, Lima se pak sice u pletiva probojoval zpět na nohy, ze spárů soupeře se ale nedostal. Najednou si ale začal na něco stěžovat a ukazovat si na ruku. Rozhodčí nakonec souboj přerušil. "Je konec, disvalifikace," prohlásil po kontrole kamerového záznamu rezolutně. "Kousl jsi ho," vysvětlil Severinovi důvod.

Brazilec sice protestoval a dokonce i komentátoři v tu chvíli nesouhlasili, radši by prý viděli jen důrazné varování, detailní záběr na Limovu ruku ale ukázal, že otisk zubů (přestože měl Severino chránič) byl skutečně hluboký. A to ještě netušil, že za pár minut bude za svůj zákeřný faul z UFC bez pardónu vyhozen.

To Lima mohl slavit, vylepšil totiž svou bilanci na 8-0 a zároveň se teď o tomhle zápase pár dní hodně mluvit. O to víc, že si kousanec okamžitě nechal zvěčnit jako tetování. Tím zabodoval i u šéfa UFC. "Chtěl jsem mu dát bonus 25 tisíc dolarů, ale dám mu 50. Tohle je úžasný," napsal White k fotografii.

Andre Lima si nechal kousanec zvěčnit jako tetování Andre Lima si nechal kousanec zvěčnit jako tetování | zdroj: Getty Images

Nejnovější články