Šílenost! Brazilec v kleci metal salta a tancem uhýbal úderům, pak přišla rána na solar a byl konec

Šílenost! Brazilec v kleci metal salta a tancem uhýbal úderům, pak přišla rána na solar a byl konec Rafael Alves vs. Drew Dober | zdroj: Profimedia

Salta, kop z přemetu a divoké pěstní výměny. Milovníci tvrdých bitev a neotřelých technik si v tomhle zápase přišli na své. Američan s Brazilcem zvedali diváky ze sedadel.

Ačkoliv Drew Dober a Rafael Alves nepatří mezi největší hvězdy UFC, skalní fanoušci moc dobře věděli, že když je matchmakeři v oktagonu postaví proti sobě, bude z toho parádní podívaná. Američan je už stálice lehké váhy, byť se aktuálně nenachází ani v nejlepší 15, v postoji dokáže být nebezpečným pro každého. To samé Brazilec, který vyniká velkou explozivitou, skvělým pohybem a širokým arzenálem technik, včetně nejrůznějších škrcení.

Do oktagonu Alves přitančil na remix písně od Cher, diváky hecoval, ať pořádně fandí a po vstupu do klece se jim za povzbuzování odměnil přemetem a saltem vzad. Další přidal, když jeho jméno vyvolával Bruce Buffer. Zatímco někteří bojovníci před zápasem maximálně šetří energii, Brazilec se něčím takovým očividně netrápil.

Po třiceti úvodních seznamovacích vteřinách zápasu Alves naznačil takedown a zaútočil kopem z přemetu. Technika, kterou proslavil legendární thaiboxer Saenchai, se v zápasech jen tak nevidí. Kop sice těsně minul, ale v aréně to jen zahučelo. Předzvěst toho, co měl tenhle boj ještě přinést. O chvíli později Brazilec z ničeho nic zkusil soupeře chytit do gilotiny. Podobně bleskově utáhl naposledy Diakiese, tentokrát mu to ale nevyšlo a zápas na zemi dost zpomalil.

V poslední minutě jsme ale mohli opět sledovat bitvu na nohách. Dober se snažil tlačit, Rafael ale i se zády na pletivu většině jeho úderů uhýbal a působil při tom spíš jako tanečník než zápasník. V podobné situaci pak trávil i většinu času druhého kola, v němž už ale viditelně zpomalil. Ačkoliv úderům do hlavy se většinou úspěšně uhýbal, údery do těla často procházely.

Ještě před koncem kola trefil Dober nešťastně Alvesovo oko palcem. Rozhodčí sice nechal přivolat lékaře, ale Brazilec ho odstrčil, následně ho přátelsky objal a ukázal mu, že může zase jít, protože on je připraven bojovat. Jako by v něm nechtěné šťouchnutí do oka spustilo berserk mód a rozpoutal doslova bouři. Vzduchem létaly kopy i údery s maximální silou.

Všechna čest Doberovi, že tvrdý hák na bradu ustál takřka bez mrknutí oka. Alves jeho protiútoku doslova odtančil a ještě u toho hecoval diváky, ať pořádně fandí.

A ve třetím kole to přišlo, Drew trefil úder přesně na solar a Rafael šel po vteřině do kolen. Na zemi se zvládl jen sbalil a doufal, že rozhodčí zápas co nejdřív ukončí. Kdo někdy do těchto míst úder dostal, ví, že na to jsou i největší tvrďáci krátcí.

"Tyhle zápasy chci, klobouk dolů před Rafaelem, tohle jsou zápasy, na které říkám ano, protože vím, že budou vzrušující. A on je další chlap, který vždycky dělá dobré zápasy," řekl ještě v kleci Dober, který za svůj výkon dostal bonus 50 tisíc dolarů a zároveň se posunul na druhou příčku za Dustina Poiriera v počtu knockoutů v rámci lehké váhy. "Je to fantastické, ale nejsem číslo jedna, takže se budu muset vrátit a dát další KO," smál se a navrhnul také další soupeře - Bobbyho Greena nebo Jima Millera.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články