UFC završila krvavá bitva dvou matek. Nunes je zpět na trůnu, diváci ale tleskali i tvrďačce Peñe

UFC završila krvavá bitva dvou matek. Nunes je zpět na trůnu, diváci ale tleskali i tvrďačce Peñe Nunes poslala Peñu několikrát k zemi, Američanka se ale odmítala vzdát a rvala se jako lev do poslední vteřiny | zdroj: Profimedia

Asi nejočekávanější letošní odveta v UFC zná vítězku. Amanda Nunes je opět dvojitou šampionkou, soupeřka ale předvedla neskutečně bojovné srdce.

Amanda Nunes byla dlouho považována za neporazitelnou. Posledních několik let totiž neměla v oktagonu konkurenci a ovládla dvě váhové kategorie. Dokud se neobjevila sebevědomá Američanka Julianna Peña, která loni v prosinci doslova šokovala svět, když brazilskou "Lvici" ve druhém kole donutila odklepat škrcení.

Nutno ale uznat, že Nunes v zápase nevypadala ve své kůži. Ihned po prohře opustila zavedený American Top Team a vytvořila si vlastní tým. Prozradila také, že její přípravu ovlivnil covid a tak dále. Bylo tedy jasné, že se odehraje odveta, ve které hodlala dokázat, že i "nejlepší bojovnice světa" může mít někdy špatný den, ale na jejích kvalitách to nic nezmění.

Peña naopak chtěla potvrdit, že první vítězství nebyla jen šťastná náhoda. Věřila si, že dokáže šampionský pás udržet. 

Zápas začal z obou stran opatrně, obě bojovnice se dlouho odhodlávaly ke sporadickým útokům. Amanda měla ale navrch, jakmile Peña zkrátila vzdálenost, kontrovala ji přesně mířenými údery. Přesto Američanka do stejné pasti vlezla několikrát jako by neznala jinou cestu. I když ale šla do kolen, okamžitě se zvedla a pokračovala. V poslední minutě úvodního kola pak začala srovnávat krok a dobře trefovala. To potvrzovala i krev, která se objevila na Amandině nose.

Kontry Nunes vycházely i ve druhém kole, hned při jednom z prvních výpadů schytala Julianna tvrdý zadní hák a šla tvrdě k zemi. Vstávej, gestikulovala jí Amanda, že ji na zem určitě následovat nebude. Peña ale ukázala, že je bojovnice a po chvíli vyčkávání v postoji rozjela dlouho kombinaci. Brazilka ji ale opět doslova sestřelila k zemi, aby si ji vzápětí opět nechala postavit. Ani to ale americkou tvrďačku nezlomilo a snažila se dál útočit. Něco sice potrefovala, ale minutu a půl před koncem putovala na podlahu potřetí. Že šlo o pořádně tvrdé údery potvrdily zpomalené záběry, na nichž bylo vidět, jak se Julianne po zásahu protočily panenky.

Na začátku třetího kola vyfasovala Američanka také loket z otočky, ten s ní ale ani nehnul. Bylo však jasné, že bude muset změnit přístup, jinak dalších 15 minut v kleci s "Lvicí" nepřežije. Zkusila klinč, v tom ale Brazilku dlouho neudržela. Nakonec to ale byla paradoxně právě Nunes, kdo zval boj na zem. Peña sice skončila na zádech, ale byla dost aktivní, pokoušela se chytit gilotinu, armbar i arm triangl. Na oplátku ale schytala pár loktů, které ji rozsekly čelo.

Ve čtvrtém dějství Amanda opět překvapila takedownem. Na zemi se pak snažila Peñu ničit údery, jenže Američanka neustále hrozila nějakým škrcením. Povedlo se ji dokonce nasadit armbar a už už to vypadalo, že bude slavit vítězství. Nunes se ale vysmýkla. Nevyšel ani druhý pokus o pár vteřin později. Publikum ale šílelo. V podobném duchu pak pokračovala i poslední pětiminutovka. Byla to ale naopak Nunes, která pár desítek vteřin před koncem hrozila finišem na rear-naked choke. Nepovedlo se a obě bojovnice si vysloužily bouřlivý potlesk diváků v hale.

Za Amandou, která už předem oslavovala vítězství, o němž nebylo pochyb, do klece dorazila i její malá dcerka. Juliannu její o něco starší dcera sice podpořila během předzápasového staredownu, během zápasu ale pravděpodobně v hale nebyla, což bylo lepší, protože by mamku viděla v hodně dobitém stavu. Kvůli rozseknutému čelu prý Peña místo na tiskovku zamířila rovnou na plastickou chirurgii.

"Věděla jsem, že je Julianna tvrdá. Byla jsem na to připravená. Mohla jsem ji ukončit, ale chtěla jsem jít na pět kol, abych ukázala, že jsem lepší než ona. To se povedlo," řekla po souboji Nunes, která teď může přes rameno opět pyšně nosit dva pásy. Pokračování by ale téhle bitvě v budoucnu slušelo. Překvapivé je, že dámy nedostaly bonus za nejlepší zápas večera, který byl přidělen Morenovi a Kara-Francovi.

Nejnovější články