Vychutnejte si to nejlepší z UFC 254 na zpomalených záběrech

Vychutnejte si to nejlepší z UFC 254 na zpomalených záběrech Obávaný Whittakerův highkick slavil úspěch i v zápase s Cannonierem. | zdroj: Profimedia

UFC 254 na Bojovém ostrově v Abú Zabí patřilo ve světě MMA k nejočekávanějším akcím roku. A bojovníci v čele s neporaženým Khabibem Nurmagomedovem jasně ukázali, že oprávněně.

UFC 254 odsýpalo od začátku do konce. Hned v prvním zápase jsme viděli rychlé vítězství Španěla Joela Alvareze, který ve třetí minutě chytil soupeře do pasti v podobě armbaru. Ani dámy Miranda Maverick a Liana Jojua si nic nedarovali. Jejich souboj rozhodl loket, který Lianě rozsekl nos a doktor ji i přes její protesty nepustil do druhého kola.

Korejec Da Un Jung ukázal, že ho nějaký zvedák na bradu jen tak nerozhází a soupeře Sama Alveyho neustále tlačil, i když spousta jiných by už na jeho místě šla bezvládně k zemi. Sám pak Američana prověřil několika tvrdými lokty. Borci se nakonec museli spokojit s remízou, rozhodně ale nemusí smutnit, protože předvedli nádhernou bitvu.

Neporažený kazachský talent Shavkat Rakhmonov ve své premiéře v UFC nezaváhal a o dost zkušenějšího Oliveiru utáhl na gilotinu. Zápas mezi Američanem Casey Kenneym a Britem Nathanielem Woodem sice nepřinesl ukončení před limitem, ale byla to parádní patnáctiminutová válka. Ne náhodou si pánové odnesli bonus 50 tisíc dolarů za zápas večera.

Casey Kenney vs Nathaniel Wood zdroj: Profimedia

Svéráz Tai Tuivasa se nezalekl velké výškové převahy soupeře a dlouhána Stefana Struveho poslal tvrdým zvedákem k zemi vteřinu před koncem prvního kola. Následně se jal oslavovat ve velkém stylu, v zákulisí exnul pivo i s příměsí jistých organických částí svých kumpánů, které si nalil do boty jednoho z nich. Nad ránem to pak odskákala jeho postel, s čímž se neváhal pochlubit na sociálních sítích. Hodně divný chlap.

Magomed Ankalaev vs. Ion Cutelaba to byl souboj velmi tvrdých výměn. Vyhrocenou odvetu nakonec ovládl první jmenovaný a navíc si odnesl finanční prémii za brutální KO, kterým moldavského Hulka ukončil. Lauren Murphy si sice za svůj výkon žádný bonus neodnesla, ale mohla se radovat z první výhry na submisi v kariéře. Navíc se zase o krůček přiblížila svému snu v podobě titulového zápasu. To samé platí i pro Alexandera Volkova, který Harrise vypnul parádní frontkickem do břicha. Zpomalené to vypadá ještě úžasněji než naživo.

Celých patnáct minut spolu pak válčili Robert Whittaker a Jared Cannonier. Ze záběrů je jasné, že oba inkasovali i rozdali slušné bomby a je neuvěřitelné, že ani jeden nepadl před limitem. V hlavním zápase večera Khabib ukázal, že je zkrátka tvrďák, na kterého si jen tak někdo nepřijde. Bez mrknutí oka ustál Gaethjeho brutální leg kicky i údery na obličej a ve druhém kole ho relativně "něžným" způsobem poslal do říše snů. Následně ukončil s bilancí 29-0 svou fenomenální kariéru.

Nejnovější články