"Jsem teď jednička," Gaethje po prohře nevěší hlavu a plánuje za pár týdnů znovu bojovat o titul

"Jsem teď jednička," Gaethje po prohře nevěší hlavu a plánuje za pár týdnů znovu bojovat o titul Justinovy kopy na šampiona nestačily. | zdroj: Profimedia

Justin Gaethje sice v souboji s Khabibem prohrál před limitem, rád by ale znovu zápasil už za pár týdnů. Jeden soupeř už se mu sám přihlásil.

Jestli měl mít někdo šanci, aby sesadil z šampionského trůnu neporaženého Khabiba Nurmagomedova, měl to být podle většiny fanoušků i odborníků právě Justin Gaethje. Dagestánský orel mu však v sobotu večer nedal nejmenší šanci a jasně ukázal, že lehké váze UFC vládne zaslouženě. Gaethjeho bez výraznějších problémů ve druhém kole pevně nasazeným škrcením poslal do říše snů. Když se o pár okamžiků později Američan probral, běžel vítězi pogratulovat.

"Neměl jsem možnost ti to ještě říct, ale mrzí mě tvá ztráta. Tvůj otec by byl na tebe pyšný," sdělil svému přemožiteli. "Jsi monstrum."

Khabib vs Gaethje2 Khabib se po poslední výhře nad Gaethjem rozplakal, vzápětí nečekaně ukončil kariéru. | zdroj: Profimedia

Gaethje sice prohrál už ve druhém kole z pěti, ale za svůj výkon se rozhodně nestydí. "Dělal jsem mu problémy. Nezbývalo už moc kopů, aby nemohl chodit. Bude kulhat nejméně další tři týdny. Není to nic, na co bych mohl být pyšný, protože jsem prohrál, ale cítil jsem se naživu a skvěle."

Pro Američana s přezdívkou "Highlight reel" to byla třetí porážka v kariéře. V minulosti nestačil na Eddieho Alvareze a Dustina Poiriera. I díky tomu teď prý nevěší hlavu. 

"To, že prohraješ, ještě neznamená konec. Prohrál jsem předtím už dvakrát a podívejte se na mě, právě jsem bojoval o titul. Není v tomhle sportu moc lidí, ať už expertů nebo lajků a chytráků doma, kteří by si tehdy, když jsem prohrál s Poirierem, vůbec dokázali představit, že tady někdy budu. Ale moji trenéři tomu věřili. Já tomu taky věřil, protože strašně miluju soutěžení."

Ze zápasu si Gaethje navíc odnáší jedno velké ponaučení. "Musím být lepší na zemi," uznal sebekriticky. "Miluji boj v postoji, ale abych byl nejlepší na světě, musím být skvělý všude. Byl lepší než já v grapplingu a na to se teď musím soustředit."

Odchod Khabiba mu navíc dává příležitost bojovat o titul v blízké době znovu, takže má o motivaci postaráno. 

"Když Khabib odešel do důchodu, já jsem číslo jedna. Poirier a McGregor mají naplánovaný zápas. Ještě to ale oficiálně neoznámili, takže kdyby z toho chtěl McGregor vycouvat a získat pás, tak jsem tady. Jestli ho ale chtějí dát někomu jinému, tak ať. Ale budu připravený bojovat znovu. Je to moje práce a můj život, miluju to."

Gaethje kouká pozitivně i na způsob, jakým prohrál. Uškrcení totiž podle něj nebude mít zdravotní následky jako kdyby šel k zemi KO. Rád by se tedy za několik týdnů vrátil do boje. A to se líbí nově příchozímu Miku Chandlerovi, který sloužil pro jeho souboj s Khabibem jako náhradník a jinak zatím marně volá po souboji s někým z TOP 5 divize.

"Víte, že jsem zmiňoval Tony Fergusona a mluvili jsme o lednu. Ale máme tady Justina Gaethjeho, který říká, že by za 8 týdnů rád bojoval o titul," neskrýval bývalý šampion Bellatoru Chandler své nadšení nad možnostmi, které lehká váha UFC nyní nabízí. Zároveň však dodal, že jakožto nově příchozí nemá právo říkat, že by si zasloužil titulovou šanci. "Rád bych, aby mé jméno prostě hodili do toho mixu. Chci příležitost zápasit."

V následujících měsících tedy bude nesmírně zajímavé sledovat, kdo se uvolněného trůnu nakonec zmocní a jak dlouho ho zvládne bránit proti hladovým soupeřům.

Zdroje:  ESPN , Youtube BT Sport

Nejnovější články