Khabib Nurmagomedov bojoval se zlomenými prsty na noze. „Je to ten nejdrsnější člověk na planetě,“ řekl uznale šéf Dana White

Khabib Nurmagomedov bojoval se zlomenými prsty na noze. „Je to ten nejdrsnější člověk na planetě,“ řekl uznale šéf Dana White zdroj: Profimedia

I přes ztrátu svého otce, zlomenou nohu a příušnice, dokázal Khabib Nurmagomedov zvítězit nad Justinem Gaethjem a zapsal se do historie MMA.

Khabib Nurmagomedov včera předvedl mistrovský výkon, když famózně vyhrál nad Justinem Gaetjem. Během zápasu mu nedal skoro žádnou šanci, neustále jej pronásledoval, vyvíjel na něj tlak, hrozil takedowny a trefoval jej svými údery. Gaethje sice taky několikrát dokázal Khabiba trefit svými granáty v rukách a okopával mu lýtko, ale Khabibem to ani nehnulo a nepřestával polevovat v tlaku. Na začátku druhého kola jej vzal na zem, přešel do mountu a odtamtud Gaethjemu nasadil triangle choke, kterým jej uškrtil.

Khabib opět ukázal, že jeho úroveň je jinde, než jsou jeho protivníci a znovu obhájil svůj šampionský pás. A dokázal to i přesto, že se musel nedávno vyrovnat se smrtí svého otce, který byl jeho celoživotním trenérem a mentorem. To však nebyla jediná překážka, kterou musel dagestánský šampion překonat.

Až po zápase vyšlo najevo, že Khabib zápas s Justinem Gaethjem odbojoval se dvěma zlomenými prsty na noze a zlomenou kostí v noze. Khabibův tým to řekl šéfovi UFC Danu Whiteovi, který to včera po zápase prozradil na tiskové konferenci.

„S tím vším, čím si ten chlap prošel, můžeme být vůbec rádi, že jsme ho dnes večer mohli vidět,“ řekl Dana White. „A teď se dozvídám věci, které jsem předtím nevěděl, které se ještě dozvíte, až s tím přijde sám. Podle všeho byl v nemocnici. Zlomil si nohu před třemi týdny.“

„Měl dva zlomené prsty na noze a jednu kost v noze, nebo tak nějak. Tak mi to řekl jeho tým.“

Khabib měl v zápase s Gaethjem opravdu na noze ovázané dva prsty, takže lze předpokládat, že skutečně bojoval s dost velkým handicapem.

„Je to ten nejdrsnější člověk na této planetě a je nejlepším bojovníkem na světě. A opravdu, musíte ho začít řadit mezi ty nejlepší bojovníky všech dob,“ vzdal Khabibovi hold Dana White, který mu také dal bonus za výkon večera.

Jakoby zlomená noha a úmrtí otce nestačilo, Khabib se musel během své tréninkové přípravy na Justina Gaethjeho vypořádat i s další komplikací, která mohla ohrozit jeho start i výkon proti Justinu Gaethjemu. V půlce září totiž dostal příušnice, ze kterých se zotavoval 2 týdny a v podstatě do konce září nemohl trénovat. Podle jeho kouče, Javiera Mendeze, byla tato tréninková příprava ta nejhorší, kterou kdy zažil.

I přesto všechno dokázal Khabib nad jedním z nejtěžších soupeřů velice přesvědčivě vyhrát a do historie MMA se zapsal zlatým písmem jako jeden z nejlepších bojovníků, kterého jsme mohli v oktagonu vidět.

Po zápase oznámil Khabib konec kariéry a vypadá to, že to s odchodem do důchodu myslí vážně. Byli jsme tak asi svědky poslední bitvy dagestánského orla, který jako doposud jediný šampion v UFC odchází na vrcholu sil a bez jediné porážky.

Zdroje:  bloodyelbow.com

Nejnovější články