Woodley hodlá vyčistit welterovou divizi, pak se prý přesune o váhu výš, aby se utkal s Adesanyou

Woodley hodlá vyčistit welterovou divizi, pak se prý přesune o váhu výš, aby se utkal s Adesanyou zdroj: Profimedia

Woodley má ve welteru pár nevyřízených účtů, jakmile ale divizi vyčistí, chtěl by jít o váhu výš a poměřit síly s Adesanyou.

Tyron „Vyvolený“ Woodley patřil k nejvýbušnějším zápasníkům a v začátcích své kariéry v UFC nasbíral několik výstavních KO. Jedno z nich padlo i v titulovém zápase proti Robbiemu Lawlerovi v roce 2016. S nástupem na trůn welterové váhy ale jako by se ve Woodleym něco změnilo a on se tak moc bál ztratit titul, že až příliš taktizoval a jeho zápasy často nepatřily k divácky nejatraktivnějším. Loni v březnu mu vyčkávací strategie nevyšla a svůj šampionský pás odevzdal současnému vládci Kamaru Usmanovi.

Od té doby se o Woodleym několikrát mluvilo v souvislosti s potenciálními zápasy. Minulý měsíc měl například nastoupit v hlavním zápase večera na UFC v Londýně, které však bylo bohužel zrušeno. Následně se spekulovalo o souboji s nepopulárním Colby Covingtonem, i z toho však nakonec sešlo.

Ačkoliv se Woodley ve volném čase celkem úspěšně věnuje rapování, rád by v oktagonu ještě něco dokázal. „Teprve začínám. Nebudu dělat, že budu bojovat do 45 (pozn. Woodleymu je 38 let), ale ještě chvíli zůstanu. Je tu hodně lidí, kterým musím zavřít pusu. A pak bych taky rád strávil nějaký čas ve střední váze.“ nastínil své plány v živém vysílání na Instagramu.

„Musím nejprve vyčistit welterovou divizi. Tři nebo čtyři zápasy tam, a až budu moc s klidem říct, že jsem smázl všechny, tak chci jít o váhu výš a podívat se, jak je na tom Izzy.“

K takovým myšlenkám ho vede přesvědčení, že Adesanya není tak dobrý, a on by na něj svým stylem mohl najít recept. „Nemyslím si, že je tak dobrý, jak všichni říkají. Je skvělý, ale všichni z něho dělají fenomenálního bojovníka. Viděl jsem nějaké mezery v souboji s Gastelumem, kterého jsem já přejel. Viděl jsem chyby i v zápase s Romerem, on se bojí chlapů, co mají sílu. A to je jedna z věcí, kterou mám s Yoelem společnou – sílu, výbušnost. Neviděl jsem, že by se s tím zkoušel nějak vypořádat.“

Woodley sice měří „jen“ 175 centimetrů, ale ve welteru vždycky patřil k těm nejmohutnějším. Jeho přechod o váhu výš tedy nemusí být nesmysl. Stejně tak je pravda, že sílu a výbušnost má obrovskou a dokázal si dvakrát poradit s neortodoxním postojářem Stephenem Thompsonem. Jejich druhý zápas ale bohužel patřil k tomu nejnudnějšímu, co bylo v UFC k vidění, a připomínal vyčkávací taktický souboj Adesanya vs. Romero. Je tedy otázkou, zda se promotéři nebudou chtít vyvarovat podobnému scénáři. Woodley bude mít ale dostatek šancí k tomu, aby je přesvědčil o svých kvalitách a šanci v budoucnu dostal. Pokud bude předvádět výkony jako v časech, kdy se teprve dral na vrchol, možná by to mohlo vyjít.

 

Zdroje:  Bloody Elbow

Nejnovější články