Bellator 221: Rychlé KO a nový šampion lehké váhy!

Bellator 221: Rychlé KO a nový šampion lehké váhy! zdroj: Profimedia

Bellator 221 je za námi a bylo se opravdu na co koukat. V článku vám přinášíme krátké shrnutí hlavních zápasů a také video se sestřihem.

Tywan Claxton vs. James Bennet

Claxton byl velice nepřesný a ač má silné nohy, jeho kopy netrefovaly cíl. Zkusil tedy takedown, který byl úspěšný a dokonce se Bennetovi dostal na záda. Bennet se ale nakonec z defenzivní pozice ubránil. Ve druhém kole pokračovalo to samé, nepřesné Claxtonovy kopy a výborná obrana Benneta. Ve třetím kole už ale začal mít defenzivní mezery. Na zemi se pokusil o škrcení soupeře, ale Claxton se dostal do top mountu a začal Benneta drtit kladivy. Rozhodčí zápas ukončil a Claxton mohl slavit další vítězství.

Jake Hager vs. TJ Jones

Hager se hned od začatku začal bránit klinčem, přesto málem skončil na zemi. Nakonec se jemu samotnému podařilo dostat Jonese na zem a hned se pokoušel o kimuru. Jones se vyvlekl, ale Hager držel zem stále pod kontrolou. Nakonec se mu povedlo výborně zachytit Jonesovu ruku a arm trianglem potvrdit vítězství v prvním kole. Zápas nezůstal bez kontroverze, protože Jake Hagger, bývalý WWE wrestler, škrtil Jonese i poté, co ten odklepal a rozhodčí jej musel doslova odtrhnout. Toho silně neprofesionální chování všichni jednohlasně zkritizovali.

AJ McKee vs. Pat Curran

První kolo mezi těmito borci bylo velice opatrné a plné nepřesností. Ve druhém začal McKee dobře kombinovat a bylo evidentní, že se Curran dostává pod tlak. Po jednom úderu loktem začal Curran silně krvácet. Ve třetím kole už se spíš čekalo na konec, Curran nechtěl inkasovat a McKee byl evidentně dost unavený. Těsně před koncem se ještě Curranovi podařil takedown, ale ani ten už nezměnil výhru McKeeho na body. 

Douglas Lima vs. Michael Page

Page zahájil první kolo několika nádhernými kombinacemi. Lima odpovědel přesně mířenými kopy. Page se prezentoval o dost větší agresivitou, takže bylo velikým překvapením, když on sám utrpěl takedown. Z něj se ovšem dostal, další ubránil a Limu zasypával tvrdými údery. Ve druhém kole předvedl ukázkový superman punch a už to vypadalo, že je Lima omračený. Opak byl ovšem pravdou a Lima Page jedním úderem dostal na zem a kladivy stvrdil své vítězství. 

Michael Chandler vs. Patricio Pitbull

Hodně rychlý zápas a černý kůň soutěže potvrdil své kvality. Pitbull se s tím nepáral a po minutě poslal Chandlera k zemi, vlezl mu na záda a doslova si vytloukl premiérový titulový pás lehké váhy. Marné byly protesty Chandlera, že se jedná o předčasné ukončení, výsledek byl jednoznačný.

Zdroje:  MMA Fighting , tisková zpráva

Nejnovější články